GELECEĞİN İTFAİYECİLERİ YETİŞİYOR

GELECEĞİN İTFAİYECİLERİ YETİŞİYOR

GELECEĞİN İTFAİYECİLERİ YETİŞİYOR

GELECEĞİN İTFAİYECİLERİ YETİŞİYOR

Trabzonlu öğrencilerin yanı sıra, Türkiye’nin Tokat, Diyarbakır, Bursa, Osmaniye gibi illerinden de öğrenciler İtfaiye Dairesi Başkanlığında eğitiliyor.

EĞİTİMLER TRABZON’DA DEVAM EDİYOR
Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına Staj için gelen Gümüşhane Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi ile Avrasya Üniversitesi Acil Durum ve Afet Yönetimi Öğrencileri Eğitimlerine devam ediyor.

ÖĞRENCİLER TRABZON’A EĞİTİM İÇİN GELİYOR
Türkiye’nin çeşitli illerinden Tokat, Diyarbakır, Bursa, Osmaniye ve Trabzonlu öğrenciler Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığında Yangın ve Arama Kurtarma Eğitimlerini icra ediyorlar.
Öğrenciler yangın ortamında, yangın kaynağının bulunması, mahsur kalanların kurtarılması gibi, itfaiyeciliğin zor koşullarıyla yüzleşiyor.


DERSLER TEORİK VE UYGULAMALI OLARAK YAPILIYOR
İtfaiyeci adayları, aldıkları teorik derslerin uygulanması için sahaya da iniyor. Sahada yangınla mücadele, enkaz altından arama kurtarma çalışması, trafik kazalarında araçta sıkışan yaralıların kurtarılması gibi birçok konuda, gerçeğe uygun senaryoların oluşturulduğu tatbikatlarla, mesleğin zorluklarını tanıyor.
İtfaiyenin Tarihi, günümüz ve gelecek itfaiyesi değerlendirilerek öğrencilerle paylaşılıyor. Stajyer kadın öğrencilerin yer aldığı eğitimlerde İtfaiyecilik Mesleğini yalnız erkeklerin değil kadınların da yapabileceğinin vurgulanması amacıyla tarihten kıssa olan “Tulumbacı Bahriye” de örnek olarak anlatılıyor.
Stajyer öğrencilerin eğitimleri Şubat ayı sonuna kadar devam edecek.