GAZİLERİMİZ GELECEĞİMİZİN İLHAM KAYNAĞI!

GAZİLERİMİZ GELECEĞİMİZİN İLHAM KAYNAĞI!

19 Eylül Gaziler Günü’nün 101. yıl dönümü ilçemiz Maçka’da düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

GAZİLERİMİZ GELECEĞİMİZİN İLHAM KAYNAĞI!

19 Eylül Gaziler Günü’nün 101. yıl dönümü ilçemiz Maçka’da düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşallik” rütbesi ile “Gazilik” unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü’nün 101. yıl dönümü Trabzon’un Maçka ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

GAZİLER GÜNÜ GURUR GÜNÜ
Maçka Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene; Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, Belediye Başkanı Dr. Ecz. Koray Koçhan, Maçka Jandarma Komutanı Yüzbaşı Harun Nazlı, askeri ve mülki erkân ile gaziler katıldı.
Sunumunu Şehit Eren Bülbül Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Neşat Samat’ın, yaptığı törende Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ve saygı duruşununardından Maçka H.E.M. Müzik Öğretmeni Tuğba Balcı yönetiminde İstiklal Marşı’mız okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Astsubay Çavuş Emre Can Dursun yaparken, gazilerimizin vatan savunması için verdiği mücadeleye dikkat çekti.


ŞEHİT VE GAZİLERİMİZE BORÇLUYUZ
“Gazilerimizin vatan savunması için verdiği kutsal mücadele, tarihte milletçe övünç duyduğumuz kahramanlık ve vatanseverlik destanı olarak yerini almıştır.” diyen Astsubay Çavuş Emre Can Dursun; “Şehit ve Gazilerimizin ortaya koydukları azim ve kararlı mücadelesi bağımsızlığımızı bugünlere taşımıştır.” ifadesini kullandı.
Emre Can Dursun, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
“Gazilerimiz bu vatan topraklarında gelecek nesillerin mutlu, huzurlu ve bağımsız bir şekilde yaşaması için canları pahasına mücadele etmişlerdir. Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin dün cephede vermiş olduğu şanlı mücadele, bugün Anadolu topraklarında yetişen milyonlarca vatan evladına ilham kaynağı olmuştur.
Türkiye Cumhuriyeti Jandarması olarak; büyük zorluklarla kurulan Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğüne ve Yüce Türk milletine yönelmiş, her türlü tehdidi ortadan kaldırma yolundaki azim ve kararlılığımız, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize olan borcumuzdur.”

GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARI ONURUNA DAVET
Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenin ardından Kaymakamımız Abdullah Huzeyfe Çakmak ve diğer protokol üyeleri törende hazır bulunan gazilerimiz, gazi ve şehit yakınlarının hatırlarını sordu ve günlerini kutladı.
Ebediyete irtihal eden gazilerimizin mezarlarını ziyaret ederek Kur’an-ı Kerim tilavetine katılan Kaymakam Çakmak, merhum gazilerimiz ve şehitlerimiz için dua etti.
19 Eylül Gaziler Günü’nün 101. yıl dönümünde Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak ve Belediye Başkanı Dr. Ecz. Koray Koçhan, gaziler, gazi ve şehit yakınları onuruna düzenlenen yemek programında bir araya geldi. Yemek sonrası şehitlerimiz ve ebediyete irtihal eden gazilerimiz için okunan Kur’an tilavetinin ardından dua edildi.

Ali TİRİTOĞLU