GAZETECİ DOĞRU BİLGİLENDİRİR

GAZETECİ DOĞRU BİLGİLENDİRİR

Gazeteciliğin meşakkatli bir meslek olduğuna değinen Vali Ustaoğlu; ?Gazeteciler, toplumu bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye yönlendirmektedir.?

GAZETECİ DOĞRU BİLGİLENDİRİR

Gazeteciliğin meşakkatli bir meslek olduğuna değinen Vali Ustaoğlu; ?Gazeteciler, toplumu bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye yönlendirmektedir.?


Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu. ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü? münasebetiyle yayımladığı mesajda, gazetecilerin halkın doğru haber alma ve bilgi edinme hakkını, dürüst bir şekilde ifa ederek son derece mühim bir vazifeyi yerine getirdiğini belirtti.

MEŞAKKATLİ BİR MESLEK
Vali Ustaoğlu, mesajında şunları kaydetti;
?Çağımızın faal mesleklerinden biri olan gazetecilik, halkın doğru haber alma ve bilgi edinme hakkını, dürüst bir şekilde ifa ederek son derece mühim bir vazifeyi yerine getirmektedir. İçinde bulunduğumuz iletişim çağında, kitle iletişim araçlarının hayatımızın her alanına sirayet ettiği düşünüldüğünde, gazetecilik mesleğinin ne ölçüde meşakkatli bir meslek olduğu anlaşılmaktadır. Tüm bu zorluklara rağmen vazifesini yine de fedakârca icra eden gazetecileri tebrik eder ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü en samimi duygularımla kutlarım.
Doğru, prensipli ve objektif görev anlayışı ile kamuoyunu ülke ve dünya realitesiyle buluşturan basın, toplumu bilgilendirmeye, bilinçlendirmeye, araştırmaya ve doğru neticeler elde etmeye yönlendirmektedir.

MESLEK AHLAKINA RİAYET
Görevini yaparken hukukun evrensel standartlarından sapmaması, meslek ahlakına riayet etmesi, kişi haklarına, özel hayata özen göstermesi, devletimizin ve milletimizin yüce menfaatlerini gözeterek yayın yapması, gazeteciliğin en önemli mesuliyetlerindendir.
Basın mensuplarımızın rahat çalışma koşullarına sahip, emeğinin hakkını tam olarak alabildiği, kendini geliştirebildiği bir basın ortamına kavuşmaları dileğiyle bu işe emek ve gönül veren tüm kıymetli medya çalışanlarımızın Gazeteciler Günü´nü tebrik ediyor, görevi başında hayatlarını kaybeden gazetecileri rahmetle anıyor; tüm basın çalışanlarına sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.?