GANİTA’DAKİ İŞLETMELERİN DEVRİ TAMAMLANDI!

GANİTA’DAKİ İŞLETMELERİN DEVRİ TAMAMLANDI!

GANİTA’DAKİ İŞLETMELERİN DEVRİ TAMAMLANDI!

GANİTA’DAKİ İŞLETMELERİN DEVRİ TAMAMLANDI! 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantıları devam ediyor. Bu toplantılardan birinde Ganita'daki işletmelerin devri tamamlandı! 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bugünkü Meclis gündeminde Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen 4, İmar ve Bayındırlık Komisyonu'ndan gelen 9 madde görüşmelere karara bağlandı.

TRABİTAŞ’A DEVRİ GERÇEKLEŞTİ
Toplantıda Ganita Sahil bölgesinde yeni düzenleme sonrasında yapılan 1 restoran, 3 adet kafe, 7 adet büfe ve 10 adet satış reyonu, 3 adet WC olarak kullanılacak.
İşletmelerin, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin yan kuruluşu olan TRABİTAŞ’a devri görüşüldü. 5 yıl boyunca aylık 10 bin TL bedel ile devri oy birliği ile kabul edildi. 

ŞAHİN: "FİYATLARI KİM BELİRLİYOR?"
CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin;“Sonuçta bu bir şirkettir ve buradaki fiyatları kim belirliyor?” sorusunu sordu.

ATAMAN: "PİYASA FİYATLARININ ALTINDA..."
Toplantıyı yöneten Başkanvekili Atilla Ataman yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;
"Şu anda turizm sektöründeki arkadaşınızım. Bir misafiriniz geldiğinde Trabzon'un misafirperverliği ile ağırlayacak alan Ganita oldu. Yemek yiyip gezeceğiniz bir alan oldu. Turizm açısından bir okul oldu orası."
"Ganita'da fiyatlar belirlenirken maliyet hesabı yapıyorsunuz. Burası bir işletme mantığı ile piyasa fiyatlarının altında zarar etmeyecek şekilde, 140 kişinin istihdam ettiği bu işletmeler için belediyelerin cebinden çıkan bir şey olmaması açısından önemlidir."