GALYAN TÜNELİ, ŞİMDİ TÜNELE BENZEYECEK!

GALYAN TÜNELİ, ŞİMDİ TÜNELE BENZEYECEK!

GALYAN TÜNELİ, ŞİMDİ TÜNELE BENZEYECEK!

GALYAN TÜNELİ, ŞİMDİ TÜNELE BENZEYECEK!

Maçka’daki Atasu Barajıyla aynı dönemde yapılan Galyan Tüneli, Büyükşehir Belediyesinin yapacağı çalışmayla asıl şimdi tünele benzeyecek.

Maçka ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Ali Osman Aydın yıllardır gündeme getirdiği ve gazetemiz tarafından da birkaç kez manşete taşınan Galyan Tüneli ışıklandırma meselesi nihayet buluyor.

GALYAN TÜNELİ 16 YIL SONRA IŞIKLANDIRILACAK!
Trabzon Büyükşehir Belediyesi son meclis toplantısında Maçka için hayati öneme haiz bir sorunu meclis gündemine taşıyan Bağımsız Meclis Üyesi Ali Osman Aydın, nihayet amacına ulaşırken, Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan’ın da Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile yaptığı görüşme sonrası söz konusu tünelde çalışmalar başlatıldı.
Konuyla ilgili olarak önceki yıllarda gazetemize yaptığı açıklamada Galyan Tüneli’nin tarihine değinen Aydın; “Galyan Tünelinin yapımına 1999 yılında başlandı 2005’te bitirilip hizmete açıldı. Bir gidiş bir geliş şeklinde inşa edilen tünelin uzunluğu 370 metredir. Her şey buraya kadar güzel, ama bu derece güzel olmayan bir durumu aktarmak gerekirse tünel bugüne kadar hala ışıklandırılmadı.” ifadelerini kullanmış ve vatandaşın yaşadığı sorunu sürekli olarak gerek Belediye Meclisi’nden gerek basın yayın yoluyla ve gerekse sosyal medya aracılığıyla gündeme getirmişti.


KORKU TÜNELİNDEN GERÇEK TÜNELE...
Işıksız hali geceleyin bir korku tüneline, gündüz ise dev bir su isale borusuna benzeyen tünelin durumu tüneli kullanan vatandaşlarca da tepki çekmiş, aradan geçen 16 yılda resmi ve gayri resmi yollarla yapılan girişimlerden de bir sonuç alınamamıştı.
Bu durumun doğru olmadığını Galyan Tüneli’ni kullanan insanların duygularına tercüman olarak vatandaşın karanlığa mahkûm edilişinin doğru olmadığını haykıran Bağımsız Meclis Üyesi Ali Osman Aydın, bu durumu da; “Biz hizmet adamıyız. Bu göreve bu inançla talip olduk. Bu sorun hakkında vatandaşlar bize şikâyette bulundular. Vaziyeti yerinde gidip gördük. O muhteşem eserin karanlığa mahkûm edilişini görmemiz içimizin sızlattı. Bize durumu anlatan vatandaşlara şimdiye kadar çözüm için makamlara niçin müracaat etmediklerini sorduk. Verdikleri cevap daha da ilginçti ki şimdiye kadar hangi kapıyı çalmışlarsa yüzlerine kapandığını sonuç ta 16 yıldır bu tüneli aydınlatamadıklarını ifade ettiler.” sözleriyle açıklıyordu.


SORUMLULUĞU BAŞKAN ZORLUOĞLU YÜKLENDİ!
Bunun üzerine geri adım atmayıp defalarca konuyu Meclis gündemine taşıyan Maçka Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Ali Osman Aydın sonunda muradına ererken; “Görevimiz gereği vatandaşımızın yaşadığı soruna çözüm üretmeyi amaçlayan bizler gerekli dosyamızı hazırlayıp Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısından üyelere aktardık. Bu hitabetimize Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu seyirci kalmadı.” ifadeleriyle de Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na şükranlarını sundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun bundan yaklaşık iki yıl önce Belediye Meclisinde yaptığı konuşmadaki; “Galyanlı vatandaşların tek güvencesi Trabzon Büyükşehir Belediyesidir. Galyan tüneli ışıklandırılması sorunu artık Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisinin gündemidir ve buranın acilen ışıklandırılması gereklidir.” sözlerine dikkat çeken Bağımsız Meclis Üyesi Ali Osman Aydın, bu konuda duyarlılık gösteren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na ve konuyu bizzat Zorluoğlu ile görüşen Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan’a teşekkür etti.


TÜNEL NİHAYET AYDINLIĞA KAVUŞACAK
Bu girişimleri ve yürüttüğü çalışmalar sonrası, yapımından itibaren geçen 16 yıllık sürede nihayet aydınlatılacak olan Galyan Tüneli’nden dolayı kendisine tebrik mesajı yağan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Maçka Delegesi Ali Osman Aydın; “Vatandaş bizi meclise el kaldır el indir diye göndermedi. Maçka’nın sorunlarını her daim savunmak çözüme kavuşturmak ve gerekli yerlere bildirmek için seçti. Ben görevimi yapıyorum.”  ifadeleriyle her zamanki mütevazı tavrını sürdürmeyi de ihmal etmedi.
Ali TİRİTOĞLU