FİYATA DEĞİL KALİTEYE BAKIN, ALDANMAYIN

FİYATA DEĞİL KALİTEYE BAKIN, ALDANMAYIN

FİYATA DEĞİL KALİTEYE BAKIN, ALDANMAYIN

FİYATA DEĞİL KALİTEYE BAKIN, ALDANMAYIN

Ticaret Bakanı Pekcan´ın kırtasiye ürünü ve okul kıyafeti konusunda yaptığı uyarıya İşadamı Şahin de katıldı; ?Fiyata değil kaliteye bakın. Yanıltıcı reklamlara kanmayın!?

Yıl boyunca farklı alternatiflerle piyasada tutunmaya çalışan kırtasiye sektörünün beklediği zaman nihayet geldi.

MERDİVEN ALTI ÜRETİME DİKKAT
Okulların açılacağı 2019-2020 eğitim-öğretim yılı öncesi Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, kırtasiye ürünleri ve okul kıyafetleri alışverişi yapacak velileri, üreticisi belli olmayan ve CE işareti bulunmayan ürünleri satın almamaları konusunda uyarırken, bir uyarı da Şahin Kırtasiye sahibi işadamı Ali Şahin´den geldi.
Merdiven altı üretimin düşük kalitesine ve tehlikelerine rağmen ucuz fiyatıyla kırtasiye sektörünü zorladığı günümüzde Maçka´nın en büyük kırtasiye, oyuncak ve hediyelik eşya mağazası Şahin Kırtasiye 2019-2020 eğitim-öğretim sezonuna hazır!

ŞAHİN KIRTASİYE YENİ SEZONA HAZIR!
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Maçka halkına hizmet vermeye hazır olduklarını belirten Ali Şahin, geçen yıl yaşanan ekonomik krizin okulların açılış zamanına denk gelmesinden dolayı fiyatlarda ister istemez bir yükselme söz konusu olduğunu, ancak bu sene bu yönde bir sorun beklemediklerini ifade etti.
İşadamı Ali Şahin şunları kaydetti; ?Bu sezon geçen yıl ki sorunun yaşanmayacağını düşünüyorum. Zira fiyatların çoğu geçen yılki fiyatlarla aynı düzeyde, hatta bazı ürünlerdeki fiyatlarda gerileme bile söz konusu. Maçka´da yaptığımız işi en üst düzeyde yapmaya çalışıyoruz. Yıl boyunca eksiklerimizi tamamladık. Var olan ürünlerimizi yenileyip güncelledik ve takviye ederek yeni sezon öncesi öğrencilerimizin ve öğrenci velilerimizin hizmetine hazır hale geldik.

ÜRÜNÇEŞİTLİLİĞİ ARTTI
Bu yıl ürün çeşitliliğini daha da arttırdık. Bizi en çok zorlayan unsurların başında gelen zincir marketlerin sunduğu seçenek ve fiyatlardan çok daha fazlasına sahibiz. Bizler bu marketlerden farklı olarak her zaman markalı ve denetime açık ürünleri bünyemizde bulundururken, onlarda böyle bir durumun söz konusu olmadığını görüyoruz.
Zincir marketlerden alışveriş yapan vatandaşlarımız şunu iyi bilmelidirler ki bu marketler markalı ürünleri bizden daha uygun fiyata satmak şöyle dursun, müşterilerine daha pahalıya bile sunabilmektedirler.?

YANILTICI REKLAMLARA KANMAYIN
Yanıltıcı reklamlarla halkın dikkatini çekmeye çalışan, sundukları ürünlerin fiyatlarında net bir açıklamada bulunmayan ve merdiven altı üretimle halk sağlığını tehlikeye atanlara dikkat edilmesini isteyen Şahin Kırtasiye sahibi İşadamı Ali Şahin; ?Fiyatlara değil kaliteye bakın, aldatıcı reklamlara kanmayın.? dedi.
Şahin açıklamasını şöyle sürdürdü;
?Yanıltıcı reklamlarla halkın dikkatini çekmeye çalışan, sundukları ürünlerin fiyatlarında net bir açıklamada bulunmayan ve merdiven altı üretimle halk sağlığını tehlikeye atanların haricinde bizler 25 yıllık tecrübemizle Maçka´da halkımıza hizmet vermek için çabalıyoruz.
Sattığımız ürünlerin markalı olmasının yanında daha sağlıklı ve standartlara uygun ürünler olmasına dikkat ediyoruz.
Örnek vermek gerekirse karton kapaklı defterler tez yırtıldığı için biz pek satmıyoruz. Genellikle plastik kapaklı defterleri satışa sunuyoruz, böyle olunca ister istemez fiyatlarda bir yükseklik söz konusu olabiliyor. Zincir mağazada daha az yapraklı ürün bir de karton kapaklı olduğunda fiyatı biraz düşük oluyor, halkımızdan bu durumu göz önüne almalarını istirham ediyoruz. Mesela, halkımız bizden aldığı çantada bir problem olduğunda yine bize getiriyor ve bizler bu tip sorunların çözümü için çaba harcıyoruz. Bizler bir şekilde vatandaşımızın sorununu çözüme kavuştururken, zincir marketlerden alışveriş yapanların ne yazık ki böyle bir şansı olmuyor.

KALİTEYİ EN UYGUN FİYATA SUNMAYA ÇALIŞIYORUZ
En kaliteli ve en marka ürünü en uygun fiyata haklımıza sunmaya çalışıyoruz.
Zincir mağazalarda dikkat çeken şey, sattıkları ürünlerin marka ürün olmayışı! Birçok ürünü çok uygun fiyatlara müşterilerine sunan bu mağazaların iş marka ürünlere gelince ucuzluk kavramı söz konusu olmuyor. Çünkü bu ürünlerin belli bir maliyeti söz konusu ve zincir marketlerde bu tür kaliteli ve marka ürünler ucuza satılamıyor.
Vatandaşlarımızın alışveriş yaparken çocuklarının sağlığını gözeterek bu fiyatlandırma oyununu da dikkate almalarını istiyoruz.?

BİRBİRİMİZE DESTEK OLMAK ZORUNDAYIZ
Sadece kırtasiye alanında değil düğer alanlarda da, bunun dikkate alınmasını isteyen Ali Şahin; ?Bizler ilçemizin kalkınması adına ilçe esnafımızın kalkınması adına dayanışmanın önemine inanıyoruz.? dedi.
İşadamı Ali Şahin açıklamasını şöyle bitirdi; ?Misal, belli zamanlarda evimize kumanya alıyoruz. Zincir marketlerden aldığımızda maliyet 200 TL civarında olurken ilçe esnafından yapılan alışverişlerde 30-40 TL fazla gelebiliyor. Ben şahsen bu fazlayı göze alarak ilçe esnafından alışveriş yapmanın daha yararlı olduğunu düşünüyorum. 
Yarım öbür gün bir sıkıntı söz konusu olduğunda yanımızda yer alacak olan ilçemizdeki esnafımızdır, zincir marketler değil!
Ali TİRİTOĞLU