FIRSAT AYI; ?RAMAZAN!?

FIRSAT AYI; ?RAMAZAN!?

Maçka İlçe Müftüsü Remzi Çalık, Ramazan ayı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Ramazan ayının paslanan yüreklerin arınması için bir fırsat olduğunu belirtti

FIRSAT AYI; ?RAMAZAN!?



Maçka İlçe Müftüsü Remzi Çalık, Ramazan ayı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Ramazan ayının paslanan yüreklerin arınması için bir fırsat olduğunu belirtti

 

İslam âleminin Ramazan ayına yeniden kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Maçka Müftüsü Çalık, bu ayda şevkle ifa edilen ibadetlerin, kişiyi manen Allah´a yaklaştırdığını ifade etti.
Maçka İlçe Müftüsü Remzi Çalık, Ramazan ayı ile ilgili olarak yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi; ?Gönüller tatlı bir ahenk içinde Cenab-ı Hakk´a yöneldiği rahmet, merhamet ve mağfiret ayı ramazana bizleri kavuşturan rabbimize sonsuz hamdü senalar olsun. Bizlere saadet yollarını yaşayarak öğreten, yolumuzu aydınlatıp bize her hususta rehberlik eden sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa´ya (s.a.s.) salat ve selam olsun. İnsanı manevi eğitimden geçiren orucu; evlerimizi, mabetlerimizi ve gönüllerimizi nurlandıran mukabelesi, ruhumuzu dinlendiren teravihi, sevincimizi artıran iftarı, hanelerimizin bereketini artıran sahuru ve kalplerimizi arındırıp manevi zenginliğimizi artıran itikâfı ile paslanan yüreklerin arındığı bir aydır ramazan.

GÖSTERİŞSİZ İBADET; ORUÇ!

Bu ayda büyük bir aşk ve şevkle ifa edilen ibadetler, kişiyi manen Allah´a yaklaştırır ve O´nun rızasına kavuşturur. Belki de riya ve gösterişin en az karıştığı ibadet olan oruç ile kul, iman ve ihlasın zevkine, kulluk ve maneviyatın yüksek neşvesine erişir. Gönül dünyası zenginleşir ve çevresindeki her şeye karşı daha duyarlı, daha merhametli ve anlayışlı olur. Manevi kazanımlar ile gönüllerin imar ve ihyası ramazanda daha anlamlı hâle gelir. Kul, ramazanın manevi ikliminde öncelikle kendi gönül evini kir ve paslardan temizler. Fazilet ve erdemlerin membaı olan selim kalbe sahip olan kişi, başka gönülleri de kazanma hususunda gayret gösterir. Zira bilir ki, oruç tutmak aç ve susuz kalmaktan ibaret olmayıp yüksek insani hasletleri kazanmanın, olgun bir mümin olma yolunda ilerlemenin adıdır. Söz ve davranışlarıyla incelmenin, Allah´ın nazargâhı olan kalpleri incitmemenin ve gönüller yapmanın yoludur.?

FIRSAT AYI!

Ramazan´ın Müslümanların yeniden birlik ve kardeşlik ruhunu dirilteceği, kişisel hatalar ile zedelenen kalplerin arasındaki ayrılıkları tamir edeceği önemli bir zaman dilimi olduğunu kaydeden Müftü Çalık, mesajını şöyle sürdürdü;
?Ramazan ayı, kişisel hatalarımız ile zedelenen kalplerimiz arasındaki ayrılıkları tamir edeceğimiz, İslam dünyasının içinden geçtiği zor süreçte, Müslümanlar olarak yeniden birlik ve kardeşlik ruhunu dirilteceğimiz önemli bir zaman dilimidir. Gönül bağlarını tekrar ve sımsıkı bir şekilde güçlendirmek için iftarda aynı sofraya oturmak, teravih namazlarında omuz omuza verip aynı safta el bağlamak ne kadar büyük bir servettir. Son zamanlarda gerek ülkemize gerekse İslam dünyasına musallat olmuş sıkıntıları bertaraf edebilmek için önemli bir fırsattır ramazan. Gönüllerin ramazanın manevi iklimiyle coştuğu bu ayı değerli bir fırsat bilmek gerekir.

 

BU RAMAZAN VE HER ZAMAN!
Başkanlığımız tarafından her yıl Ramazan ayında bireysel ve toplumsal hayatımıza ışık tutan önemli bir değer tema olarak belirlenmekte ve kamuoyunun gündemine taşınmaktadır. Söz konusu tema, Ramazan ayı boyunca etraflı bir şekilde ele alınmakta, toplumumuzda bir duyarlılık ve farkındalık oluşması hedeflenmektedir.

Bu bağlamda bireysel ve toplumsal hayatımız ekseninde oldukça kapsamlı bir muhtevaya sahip ?Hak´ kavramının ifade etmiş olduğu anlam derinliği dikkate alınarak bu yıl Ramazan ayında ?Üzerinde Her Canın Hakkı Var,  Bu Ramazan ve Her Zaman´ teması ele alınarak etraflıca işlenecektir.
Bu vesileyle; Mübarek Ramazan ayının başta Maçkalı Hemşehrilerimiz olmak üzere milletimiz, ülkemiz ve insanlık için, huzur, barış ve iyilikler getirmesini Yüce Allah´tan niyaz ediyorum.?