FINDIK ÜRETİCİSİNE ÇKS UYARISI

FINDIK ÜRETİCİSİNE ÇKS UYARISI

FINDIK ÜRETİCİSİNE ÇKS UYARISI

FINDIK ÜRETİCİSİNE ÇKS UYARISI

Ziraat Mühendisi Kuturoğlu fındık üreticilerini uyardı; “CKS yönetmeliğideğiştirildi! 2023 yılı başvuru süresi 31 Aralık 2022’de sona erecek.”

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Kuturoğlu, fındık üreticilerini Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) yönetmenliğinde yapılan değişiklikle ilgili uyardı.

ÇKS BAŞVURU SÜRESİ KISALTILDI
Kuturoğlu, değişiklikle ÇKS başvuru süresinin kısaltıldığını belirterek, 2023 yılı ÇKS başvuru süresinin 31 Aralık 2022 tarihinde sona ereceğini kaydetti.
Kuturoğlu;“Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle 1 Eylül 2022 – 30 Haziran 2023 tarihleri arasında yapılacak olan 2023 yılı ÇKS başvuru süresi kısaltılarak 1 Eylül 2022-31 Aralık 2022 olarak değiştirilmiştir.


BAŞVURU SÜRESİ 4 AY İLE SINIRLI
Bundan sonraki yıllar için de geçerli olacak bu değişiklikle artık başvuru süresi 4 ay ile sınırlandırılmıştır. Muhtar ve iki azanın onayına tabi olan Ürün Beyan Formlarından bu zorunluluk kaldırılmıştır. Kira Sözleşmesi, Muvafakatname ve Taahhütnameler için onay süreci devam etmekte olup, iki olan aza sayısı bir azaya düşürülmüştür.” dedi.
Fatma KARAHASANOĞLU