"FINDIK 15 TL Yİ GEÇER"

Fındık fiyatının Doğu Karadeniz´deki bazı illerde 14 lirayı geçtiğini dile getiren Trabzon Milletvekili Salih Cora; ?Fındık 15 TL olmalı.? dedi.

?FINDIK 15 TL´Yİ GEÇER!?

Fındık fiyatının Doğu Karadeniz´deki bazı illerde 14 lirayı geçtiğini dile getiren Trabzon Milletvekili Salih Cora; ?Fındık 15 TL olmalı.? dedi.


Trabzon Milletvekili Salih Cora, fındık fiyatı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Fındığın şu anda Doğu Karadeniz Bölgesi´ndeki bazı illerde 14 liraya ulaştığını, bununla birlikte vatandaşın beklentisinin sürdüğünü söyleyen Trabzon Milletvekili Cora; ?Piyasada 15 TL beklentisi var. Fakat üreticilerimiz biraz sabırlı olsun, emanete fındık vermez ise fiyat zaten 15 TL´yi geçer.?şeklinde konuştu.

?PİYASANIN BEKLENTİSİ 15 TL?
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, üreticinin fındık fiyatı konusunda TMO´dan beklentisi olduğunu sorusu üzerine; ?Evet şu anda fiyat bazı illerde 14 TL´yi geçti, sürekli takip ediyoruz. Trabzon´da 13, 13,5 TL seviyelerinde. Fakat emanete fındık bırakılması piyasayı olumsuz etkiliyor. TMO, çok kısa süre içinde bir fiyat açıklayacaktır. Piyasalarda fiyatın oturmasını bekliyor, herhangi bir sıkıntı yok, bu konuda Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatları var. Üretici mağdur edilmeyecek. Evet, piyasada 15 TL beklentisi var. Fakat üreticilerimiz biraz sabırlı olsun, emanete fındık vermez ise fiyat zaten 15 TL´yi geçer!? ifadelerini kullardı.

?PİYASAYI ETKİLEMEK İSTEMİYORUZ?
?TMO fiyatı 15 TL olarak açıklar mı?? sorusuna, ?Fiyat belli ama dediğimiz gibi piyasayı olumsuz etkileyeceği için hemen açıklamak istemiyoruz. 15 TL´ye bağlı kalınmamalı, belki daha yüksek bir fiyat açıklayacak TMO. Ama dediğim gibi emanet işi önemli. Çünkü rekolte çok düşük ve fındığa talep çok. TMO kısa süre içinde ne zaman nasıl alım yapacağını ve fiyatın kaç TL olacağını açıklayacaktır. 15 TL´nin üzerinde de bir fiyat olabilir. Üreticimiz sabırlı olsun, biz her zaman onların yanında olacağız.? dedi.