“FINDIĞA HAK ETTİĞİ FİYATI VERİN”

“FINDIĞA HAK ETTİĞİ FİYATI VERİN”

“FINDIĞA HAK ETTİĞİ FİYATI VERİN”

“FINDIĞA HAK ETTİĞİ FİYATI VERİN”

CHP’li Ahmet Kaya fındık üreticilerinin sorunlarını TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirdi; “Fındığa hak ettiği fiyatı verin.”

Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TBMM Genel Kurulu’nda fındık üreticilerinin sorunlarını dile getirdi.

BİR AN ÖNCE AÇIKLANMALI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, önceki hafta gerçekleşen TBMM Genel Kurulu’nda fındık üreticilerinin sorunlarını dile getirdi. Kaya; “Fındık sezonuna on beş gün kaldı ama hâlâ fındık alım fiyatları açıklanmış değil. Korona nedeniyle birçok fındık üreticisi, alan bazlı gelir desteği başvurularını zamanında yapamamıştır. Başvuru sürelerinin bir an önce uzatılmasını bekliyoruz.” dedi. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Ağustos ayının başında başlayacak olan fındık sezonunu anımsatarak, bir an önce fındık alım fiyatlarının açıklanması gerektiğini ifade etti.

MİLLETİN DERDİNE ÇARE ÜRETİN
Kaya, Genel Kurul’da şunları söyledi;
“Memleketin ve milletin binlerce sorunu, derdi, sıkıntısı var ama siz nerede olmayacak bir gereksiz iş var, konu var, gündemi onunla meşgul ediyorsunuz. Milletin dertlerine çare üretmiyorsunuz, üretemiyorsunuz. Bırakın artık bu boş işlerle uğraşmayı, milletin dertleriyle ilgilenin, derdine çare olun.”

BAŞVURU SÜRELERİ UZATILMALI
“Fındık sezonuna on beş gün kaldı ama hâlâ fındık alım fiyatları açıklanmış değil. Neyi bekliyorsunuz? Milyonlarca fındık üreticisi, fındığına hak ettiği fiyatın verilmesini bekliyor. Ayrıca, korona nedeniyle birçok fındık üreticisi, alan bazlı gelir desteği başvurularını zamanında yapamamıştır. Başvuru süresi bitti. Her yıl başvuru süreleri bir ay uzatılırken, bu yıl neden uzatılmamıştır? Alan bazlı gelir desteği başvuru sürelerinin bir an önce uzatılmasını bekliyoruz.”