FİDANLIK MÜDÜRLÜĞÜ GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

FİDANLIK MÜDÜRLÜĞÜ GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

FİDANLIK MÜDÜRLÜĞÜ GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

FİDANLIK MÜDÜRLÜĞÜ GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

Orman Fidanlık Müdürlüğü, gücüne güç katıyor. Ülkenin fidan ihtiyacını karşılamak için var gücüyle çalışıyor.

Trabzon Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Trabzon Orman Fidanlık Müdürlüğü Ülkemizin fidan ihtiyacını karşılamak için var gücüyle çalışıyor.

ORMAN FİDANLIK MÜDÜRLÜĞÜ BÜYÜYOR
Trabzon Orman Fidanlık Müdürlüğü Orman Genel Müdürlüğü’nün olurları ile Pazar Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Ardeşen Orman Fidanlığı ile Bayburt Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Bayburt Orman Fidanlık Şefliğini bünyesine kattı.

YILLIK 500 BİN ADET FİDAN ÜRETİLİYOR!
Böylelikle 7 Hektar alanda kurulu yıllık 500 bin adet fidan üretim kapasitesine sahip Ardeşen Orman Fidanlığı ve 23 hektar alanda kurulu yıllık 1,5 milyon adet fidan üretim kapasitesi ile Bayburt Orman Fidanlık Şefliğini bünyesine katan Trabzon Orman Fidanlık Müdürlüğü yıllık üretimini 2 Milyon artırmış oldu. Fidanlık Müdürlüğünün 2020 yılı üretim programı %100 gerçekleşti.

BÖLGESEL ÜRÜNLER AĞIRLIKTA
Ardeşen Orman Fidanlığı şimdiden 2021 yılı fidan üretim programı kapsamında yöreden toplanan 20 bin adet Kestane tohumunu tüplere ekti. Bununla birlikte yörenin kestane üretim merkezi olmayı hedefliyor. Doğu Karadeniz Bölgesi ve komşu iller için önemli bir konumda yer alan Ardeşen Orman Fidanlığında ayrıca Doğu Ladini ve Mavi Yemiş (Likapa) türleri yetiştirilmekte.

FİDANLAR HER YÖRENİN KARAKTERİNİ YANSITIYOR
Bayburt’ta ise yörenin yüksek mıntıka ağaçlandırmalarında kullanılan sarıçam, meşe, huş, karaağaç, ahlat, badem ve kuşburnu türlerinin yetiştirilmesi ile ihtiyacın karşılanması amaçlanıyor.