FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU 

Ortahisar Belediyesi, ‘Millî Ağaçlandırma Günü’ dolayısıyla Akyazı Mahallesi’nde fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi. 

Ortahisar Belediyesi, ‘Millî Ağaçlandırma Günü’ dolayısıyla Akyazı Mahallesi’nde fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi. 

107 ADET FİDAN DİKİLDİ 
Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleriyle birlikte fidanları toprakla buluşturan Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Göktaş; “Trabzon’umuzu daha çok yeşillendirmek, gençlerimize daha güzel bir şehir bırakmak için çevremize, doğamıza ve şehrimize sahip çıkmaya devam ediyoruz.” dedi.

“ORTAHİSARIMIZ GÜZELLEŞİYOR”
Çevre dostu belediyecilik anlayışı doğrultusunda Ortahisar’ı yeşillendirmek için belediyenin kuruluşundan itibaren fidan dikim faaliyetlerine ağırlık verdiklerini belirten Fatih Göktaş; “Bu güzel havada fidanlarımızı toprakla buluşturduk. İlçemizi ne kadar yeşil bir hale getirirsek yaşam kalitemiz, hava kalitemiz de aynı oranda artar. Belediyemiz bünyesinde bulunan fidan üretim merkezinde ürettiğimiz fidanlarla ilçemizi süslemeye, daha güzel, daha yeşil bir görünüme getirmeye devam edeceğiz. Yeşil alanlarımızı fidan, bitki, çiçek ve çalılarla donatarak ilçemizi güzel bir görünüme kavuşturuyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“FİDANLARIMIZI KENDİMİZ ÜRETİYORUZ”
Ortahisar Belediyesi’nin yaklaşık 90 farklı türde fidan, bitki ve çiçeğin üretimini gerçekleştirdiğini ifade eden Göktaş; “Diktiğimizin fidanların yüzde 90’ını kendi merkezlerimizde üretiyoruz. Yöremize uyum sağlamış bitki, fidan ve çalıların yanı sıra yöresel meyvelerimiz olan karayemiş, Trabzon hurması ve muşmula gibi türlerden de meyve bahçeleri oluşturuyoruz. Alıç, ladin, çam, ıhlamur, çınar, atkestanesi, yasemin, kızılağaç ve sedir başta olmak üzere yaklaşık 90 farklı türde fidan, bitki ve çiçeğin üretimini gerçekleştiriyoruz. Halkımıza da ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Diğer yandan parklarımızı da kendi üretimimiz olan yöresel meyve fidanları ve orman fidanlarıyla güzelleştiriyoruz. Hem kendi üretimimiz olan türler, hem de dışarıdan satın aldığımız türlerle Ortahisar’ımızı fidanlarla donatmayı öncelikli hedef olarak belirledik.” şeklinde konuştu.

Etkinlik kapsamında; 90 adet kızılcık, 2 adet okaliptüs, 4 adet leylandi, 4 adet ginko,  1 adet ıhlamur, 2 adet akça ağaç, 4 adet ladin olmak üzere toplamda 107 fidan toprakla buluşturuldu.