FİDAN DİKMEYEN ÇOCUK KALMADI

FİDAN DİKMEYEN ÇOCUK KALMADI

FİDAN DİKMEYEN ÇOCUK KALMADI

FİDAN DİKMEYEN ÇOCUK KALMADI

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nü kutlamak amacıyla Trabzon’da düzenlenen “Trabzon’da Fidan Dikmeyen Çocuk Kalmasın!” projesi amacına ulaştı.

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), TEMA Vakfı Trabzon İl Temsilciliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününü kutlamak amacı ile “Trabzon’da Fidan Dikmeyen Çocuk Kalmasın!” adlı proje kapsamında 5 gün boyunca fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

ETKİNLİĞE COVİD-19 AYARI
Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla internet adreslerinden randevu sistemiyle Covid-19 tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar, Trabzon Orman Bölge Müdürlüğünce hazırlığı yapılan sahaya aileleri ile birlikte geldiler.

HER YIL TEKRARLANACAK
Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tema yetkilileri; çeşitli nedenlerle fidan dikimine gelemeyen aileler için ise benim de bir fidanım var desinler diye fidan dikmeyi ihmal etmedi. Aileler ayrıca İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden hediye olarak aldıkları 300 adet meyve fidanını da toprakla buluşturdu. Engel durumları veya rahatsızlıkları nedeniyle fidan dikmeye gelemeyen aileler ise kendi apartmanlarının veya sitelerinin önünde çocuklarına fidan dikimi yaptırdı. Her yıl tekrar edilmesi planlanan ve yoğun ilgi gören projeye yaklaşık 1.000 kişi katılım sağladı.