FETİH YENİDEN YAŞANACAK!

FETİH YENİDEN YAŞANACAK!

Anadolu Gençlik Derneği, Trabzonluları, Mekke´nin Fethi´nin kutlanacağı 31 Aralık 2017 saat: 19.00´daki etkinliğe bekliyor!

FETİH YENİDEN YAŞANACAK!

Anadolu Gençlik Derneği, Trabzonluları, Mekke´nin Fethi´nin kutlanacağı 31 Aralık 2017 saat: 19.00´daki etkinliğe bekliyor!


Ülkemizde bir kesim yılbaşı için çam ağaçlarını süsleyip Noel Baba olarak isimlendirilen, bazılarınca Hristiyan Azizlerinden Nicholas olduğu iddia edilen sembolik ismin kıyafetleriyle dükkânına daha çok müşteri çekme telaşına düşerken, bir kesim ise Mekke´nin Fetih günü için kutlama programı hazırlığında.
Bazı ilim adamı ve tarihçiler her ne kadar asıl fetih tarihinin 01 değil, 11 Ocak olduğunu ispat etseler de, Anadolu Gençlik Derneği´nce(AGD) her yıl 31 Aralık´ta başlayıp bazen 01 Ocak´a kadar devam eden etkinliklerde Fetih Ruhu yeniden yaşatılmaya çalışılıyor.

YILBAŞI DEĞİL MEKKE´NİN FETHİ!
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Trabzon Şube Başkanı Abdurrahman Şimşek, asıl amacın, Mekke´nin Fethi´ni kutlamaktan ziyade insanların Noel kültürünün bir yansıması olan Miladi Yılbaşı eğlencelerinden sıyrılıp bilinçlenmesini sağlamak olduğunu ifade ediyor.
Bu amaçla 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu´nda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kumaş´ın da konuşmacı olarak katılacağı büyük bir etkinlik düzenleyen Anadolu Gençlik Derneği Trabzon Şubesi, programın içeriğini de oldukça zengin tuttu.

PROGRAMDA YOK YOK!
Program dâhilinde konuklara,hafızlar Serkan Çelik ve Senaullah Habib´den Kur´an ziyafeti, AGD Minik Kalpler İlahi Grubu´ndan da ilahi dinletisi sunacak olan Trabzon Şubesi, ayrıca Siyer-i Nebi Ödül Töreni, Sinevizyon ve Mehteran gösterisini de etkinliğe dâhil etti.
Katılımın ücretsiz olduğu programın başlama saati ise 19.00 olarak belirlendi.
Ali TİRİTOĞLU