FEDA EDİLEMEZ

FEDA EDİLEMEZ

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, yayımladığı mesajda Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi´nde yaşanan gelişmelere tepki gösterdi.

FEDA EDİLEMEZ

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, yayımladığı mesajda Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi´nde yaşanan gelişmelere tepki gösterdi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesiyle bu hastaneye malzeme tedarik eden medikal firmaların batma noktasına getirildiğini öne süren CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya; ?Üniversite hastaneleri taşeron sisteme feda edilemez!? dedi.

?BAŞHEKİM İSTİFA ETTİ?
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, yayımladığı mesajda Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi´nde yaşanan gelişmelere tepki gösterdi.
Trabzon Milletvekili Kaya; ?Üniversite hastaneleri taşeron sisteme feda edilemez! Marka değerimizi de medikal firmalarımızı da batırdılar...? şeklinde tepkisini dile getirdi.
CHP´li Vekil Kaya, mesajında şu ifadelere yer verdi;
?Geçtiğimiz günlerde Doğu Karadeniz´in en önemli sağlık kurumu ve Trabzon´umuzun marka değerlerinden Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi´nin Başhekimi Prof. Dr. Sayın Halil Kavgacı, Başhekimlik görevinden istifa etti.
Bu istifa haberi dikkatlerimizi yeniden üniversite hastanelerine çekti. Göreve geldiğinden bu yana büyük ekonomik zorluklar içinde, büyük özverilerle çalışan ve önemli hizmetler veren bir başhekim neden istifa eder? Sorun bütün üniversite hastanelerinde aynı!

?EKONOMİK KRİZ ETKİLEDİ?
Daha önce hükümetin üniversite hastanesi tahsisatlarını düşürmesi sonrası, özellikle son dönemlerde yaşanan ekonomik kriz, sağlık sistemimizin bel kemiği olan üniversite hastanelerini çok ama çok zor koşullara itmiş durumdadır. Ne yazık ki hükümetin üniversite hastanesi diye bir derdi yoktur. Hükümet, uyguladığı yanlış politikalar nedeniyle Trabzon´umuzun en önemli marka değerlerinden Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemizi ve bu hastaneye malzeme tedarik eden medikal firmalarımızı batma noktasına getirmiştir, hatta batırmıştır. Hükümet, bilerek, bir program dâhilinde üniversite hastanelerinin krize, hatta iflasa sürüklenmesine yol açmıştır. Borçlandırılan hastaneler, artık ihtiyaç duyulan malzemeleri almakta sıkıntı çekmekte, zaman zaman sağlık hizmetleri aksamaktadır. Firmalar, biriken 4-5 yıllık alacakları nedeniyle iflas etmiş üniversite hastanelerinin ihalelerine bile giremez olmuştu. Hükümetin üniversite araştırma ve eğitim hastanelerini kaldırıp yerine şehir hastanelerini koyma çabası, her geçen gün sağlıkta büyük felaketi yaklaştırmaktadır.

KURBAN EDİLEMEZ
Sağlık sistemimizin en hassas noktası olan Tıp Fakültesi Hastaneleri, özel sağlık sistemi ve taşeron sağlık yapılanmasına kurban edilemez. Üniversite hastaneleri çarkı çeviremez duruma gelmiştir. Bugün eğer bu hastaneler işlev görebiliyorsa, bu Prof. Dr. Kavgacı gibi özverili yöneticiler sayesindedir. Ama artık bu yöneticiler de umutlarını kaybetmiş görünmektedir. Sağlıkta büyük krizin önlenmesi ve üniversite hastanelerinin nefes alabilmesi için gelir-gider dengesini sağlayacak önlemlerin alınması, bugüne kadar oluşan borçların yapılandırılması ya da hiç olmazsa bir kısmının devlet tarafından üstlenilmesi bir zorunluluktur. Hükümeti üniversite hastanelerine sahip çıkmaya ve gerekli kaynakları sağlamaya çağırıyoruz.?
?Ahmet KAYA CHP Trabzon Milletvekili TBMM KİT Komisyonu Üyesi?