FAS´LI İŞADAMLARI TRABZON´DA

FAS´LI İŞADAMLARI TRABZON´DA

Trabzonlu ve Doğu Karadenizli firmaları alternatif pazarlara yönlendirmek için Fas´lı iş insanları Trabzon´a davet edildi.

FAS´LI İŞADAMLARI TRABZON´DA


Trabzonlu ve Doğu Karadenizli firmaları alternatif pazarlara yönlendirmek için Fas´lı iş insanları Trabzon´a davet edildi.


Ticaret bakanlığı koordinasyonu ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ile Arsin Organize Sanayi Bölgesi müşterek organizasyonunda, 6-8 Şubat 2019 tarihlerinde Fas´lı iş insanları Trabzon´a davet edildi.

TRABZON-FAS İŞ GELİŞTİRME FORUMU

Trabzon´a gelen Fas´lı iş adamları program kapsamında Trabzon´daki organize sanayi Bölgelerindeki firmaları ziyaret eden heyet, bölge firmalarının katılımıyla 7 Şubat 2019,  Perşembe günü Arsin OSB´de TRABZON-FAS İŞ GELİŞTİRME FORUMU gerçekleştirdi. Faslı işadamları bunun akabinde Doğu Karadeniz Bölgesi´ndeki inşaat ve yapı malzemeleri sektöründe katılımcı firmalarla ikili iş görüşmeleri yaptı.

YERİNDE İNCELEDİLER
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ile Arsin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimince müştereken organize edilen programa Fas´tan 16 işadamı katılım sağlarken, bahse konu firmalar bölgedeki inşaat ve yapı malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren firmalarla birebir görüşmeler yaparak kentteki fabrika ve imalat tesislerini yerinde inceledi.
DKİB Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürdoğan, yaptığı değerlendirmede Trabzon ve Doğu Karadenizli ihracatçıların alternatif pazarlara yönlendirilmesi için çalışma yaptıklarını belirtti.

ALTERNATİF PAZAR ARAYIŞI
?Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesi iş insanlarımızın, ihracatçılarımızın alternatif pazarlara yönlendirilmesi, amacıyla 2019´da yürütülmesi planlanan çalışmalardan biri de FAS alım heyetinin, Bölge iş insanları için yeni pazarlara açılım sağlama konusunda önemli bir fırsattır.? diyen Gürdoğan, Karadenizli iş insanlarının Arsin OSB´de yapılacak görüşmelere katılmalarının önemine değindi.

?ORTAK NOKTAMIZ ÇOK!?
Gürdoğan, Kuzey Afrika Ülkesi Fas´ın, son dönemlerde stratejik coğrafi konumu ve hinterlandı Sahra Altı ülkeleri ile olan ekonomik entegrasyonu nedeniyle ön plana çıkan ülkeler arasında bulunduğunu belirtti.
Gürdoğan; ?Son yıllarda Fas ile dış ticaretimiz hızla gelişme göstermektedir. Bunun yanında Fas halkının ülkemize yakınlık duyması, kültürel alışkanlıklarımızın benzerliği nedeniyle Türk malının öncelikle tercih edilmesi gibi avantajlar sunmaktadır.? dedi.  

SADECE BİR ÜLKE DEĞİL
6-8 Şubat 2019 tarihlerinde Trabzon´da olacak Fas´lı iş adamaları ile inşaat ve yapı malzemeleri sektörlerindeki firmaların görüşme yapabileceği tesis fabrika ve depolarını gezdirebileceğini ifade eden, Gürdoğan; Fas´ın sadece tek ülke olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı.
Fas üzerinden Kuzey Afrika ülkeleri ve sahra altı ülkelere de açılma imkânı olduğunu kaydeden DKİB Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürdoğan, ülkemizden Fas´ın Kazablanka kentine düzenli konteyner taşımacılığı bulunduğunu hatırlattı.
Ali TİRİTOĞLU