Farklılıklarımızı Her Zaman Zenginlik Olarak Görmeliyiz

Farklılıklarımızı Her Zaman Zenginlik Olarak Görmeliyiz

Trabzon Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ? 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü? çerçevesinde ?Otizme Mavi Işık Yak´ kampanyası kapsamında bir dizi etkinlikler düzenlendi.

Farklılıklarımızı Her Zaman Zenginlik Olarak Görmeliyiz

 

Trabzon Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ? 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü? çerçevesinde  ?Otizme Mavi Işık Yak´ kampanyası kapsamında bir dizi etkinlikler düzenlendi.

 

Dünya Otizm farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Trabzon  Valisi Yücel Yavuz´un eşi Şengül Yavuz, özel gereksinime sahip çocuklarımız, aileleri ile gönüllü lise öğrencileri bir araya geldi.

 

Güzel Sanatlar Lisesi müzik ve resim bölümü öğrencilerinin mini konseriyle başlayan programda, Şengül yavuz hanımefendi, çocuklarımız ve diğer katılımcılar kol kola girerek hep bir ağızdan ? Otizm için farkındalık yarat? Yeterki erken farkında ol? Diğer çocuklardan benim ne farkım var anne?, sözlerinden oluşan şarkıyı hep bir ağızdan seslendirdiler.

 

Daha sonra özel eğitim okullarında eğitim gören otizmli çocuklarımızın kendi el emekleriyle yapmış oldukları ürünlerin yer aldığı stantlar ile otizmin bir farklılık olduğunu anlatmak adına kurulan bilgilendirme stantları gezen Bayan Yavuz,  ? Otizm bir rahatsızlık değil, bir farklılıktır. Bu farkındalığı sağlamak adına bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? dedi.

 

Programın sonunda ?2 Nisan Otizmin Kahramanıyım ?yazılı mavi pelerinleri giyen çocuklarımız, hanımefendi ve aileleriyle birlikte fotoğraf çektirdiler.

 

Otizme dikkat çekmek için başlatılan ve evrensel bir hareket olan ?Otizme Mavi Işık Yak´ kampanyası 136 ülkede gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda şehrimizde de otizme dikkat çekmek için birçok kişi mavi giyinerek etkinliklere destek verdi.