ESNAF ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

ESNAF ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

2018´i değerlendirerek, 2019 yılıyla ilgili beklentilerini aktaran TESOB Başkanı Kara; ?Esnaf ve sanatkârımız ülkesi için üretmeye ve çalışmaya devam ediyor!?

ESNAF ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

2018´i değerlendirerek, 2019 yılıyla ilgili beklentilerini aktaran TESOB Başkanı Kara; ?Esnaf ve sanatkârımız ülkesi için üretmeye ve çalışmaya devam ediyor!? 


2018 yılında yaşanan ekonomik dalgalanmaya rağmen esnafın üretmeye ve çalışmaya devam ettiğini belirten TESOB Başkanı Metin Kara, esnafın ülkesi için elini taşın altına koyduğunu vurguladı.

?ESNAF GÖREVİNİ YAPIYOR?
Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, 2018 yılında yaşanan ekonomik dalgalanmalardan olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkârların her şeye rağmen üretmeye ve çalışmaya devam ettiğini belirtti.
TESOB Başkanı Kara; ?Temennimiz, 2019 yılının ülkemiz, esnafımız ve sanatkârımız açısından bolluk ve bereket içinde geçmesidir.? dedi.

?ESNAF ÜLKESİ İÇİN ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR.?
2018 yılında dış etkilerle ekonomide yaşanan dalgalanma ve bunun sonucunda ortaya çıkan kur farkının en çok ekonominin kılcal damarlarını oluşturan esnaf ve sanatkârı etkilediğini vurgulayan TESOB Başkanı Metin Kara; ?Her şeye rağmen esnaf ve sanatkârımız ekonominin can damarı olmaya, ülkesi için üretmeye ve çalışmaya devam etmiştir. Esnafımızın ayakta kalabilmesi için devletimizin verdiği desteklerin yanı sıra kredi ve kefalet kooperatifleri de bu zor dönemde üretimin sürmesi, piyasanın canlılığını koruması için elinden geldiğince can suyu vermeye devam etmiştir. 2017 yılında Trabzon´da 3 bin 266 yeni işyeri açılırken, bu rakam 2018 yılında 3 bin 241 olarak gerçekleşmiştir. Kapanan işyeri sayısı da 2017´de bin 514 iken, 2018 yılında bin 470´e gerilemiştir.

?ESNAF İMKÂNLARINI SEFERBER ETMİŞTİR?
Bu rakamlar da esnaf ve sanatkârımızın üretime devam etmek için tüm gücünü ve imkânlarını seferber ettiğinin göstergesidir. Temennimiz, 2019 yılının ülkemiz, esnaf ve sanatkârımız açısından bolluk ve bereket içinde geçmesidir. Esnaf ve sanatkârımızın gelişen ve büyüyen piyasa şartları ve teknoloji karşısında ayakta kalabilmesi için verilen desteklerin artırılması da yetkililerden talebimizdir.? diye konuştu.

?GAYRET SARF EDİYORUZ?
Başkan Kara, değişen piyasa koşullarına göre yeni tarife taleplerinin de kendilerine ulaştığını vurgulayarak; ?Bu tür talepleri yasanın bize çizdiği çerçeve içinde, hem halkımızın hem de esnaf ve sanatkârımızın mağdur olmayacağı şekilde çözmek için gayret sarf ediyoruz.? dedi.