ESKİYE ÖZLEM, GEÇMİŞE RAĞBET VAR!

ESKİYE ÖZLEM, GEÇMİŞE RAĞBET VAR!

ESKİYE ÖZLEM, GEÇMİŞE RAĞBET VAR!

ESKİYE ÖZLEM, GEÇMİŞE RAĞBET VAR!

Bir dönem Maçka Milli Eğitimin gözde öğretmenleri arasında yer alan merhum Niyazi Karahasanoğlu, öğrencileri tarafından rahmet ve minnetle yâd ediliyor.

1925-1965 yılları arasında öğretmenlik yapan dedemiz Niyazi Karahasanoğlu´nu öğrencilerinden Remzi Özdemir (86) anlattı.

BİR KEZ OLSUN RAPOR ALMADI
Bir dönem Maçka Milli Eğitiminde öğretmen olarak görev yapan merhum Niyazi Karahasanoğlu´nu torunları Duygu Karahasanoğlu (Maçka Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi) ve Fatma Karahasanoğlu´na (Maçka Haber Gazetesi Sayfa Sekreteri) anlatan Remzi Özdemir (86) merhumun çok iyi bir öğretmen olduğunu vurguladı.
1925 yılında başladığı öğretmenlik hayatına sayısız başarılar sığdıran ve binlerce öğrenciyi eğiten merhum öğretmen Niyazi Karahasanoğlu, 1965 yılındaki emekliliğine kadar geçen 40 yıllık hizmet süresi içerisinde resmi tatil dönemlerinin dışında bir kere olsun izin kullanmadığı gibi sağlık raporu dahi almadı.

ESKİDEN ŞARTLAR ZORDU ANCAK ÖĞRETMENLER MÜCADELECİYDİ
Eskiden eğitim öğretimin oldukça zor şartlar altında gerçekleştiğinin altını çizen merhum Niyazi Karahasanoğlu´nun öğrencilerinden Remzi Özdemir (86), öğretmenini rahmet ve minnetle anarken, gözleri doldu. 
Bugünün teknolojik gelişmişliğine ve imkânlarına karşın eskiden eğitimde de, eğitimcilerde de kalitenin olduğunu söyleyen Özdemir, o zamanın şartlarında öğretmenlerin çocukları eğitmek için adeta savaş verdiklerinin altını çizdi.

BEŞ KÖYÜN ÇOCUĞUNU AYNI OKULDA OKUTTU
Öğretmenleri Niyazi Karahasanoğlu´nun, 1932 yılında yaşadıkları Maçka´nın Akarsu (Larhan) köyüne öğretmen olarak atandığını hatırlatan Remzi Özdemir, öğretmeni hakkında birçok anısını paylaşırken; ?Niyazi öğretmenimizin okuttuğu okula beş köyden öğrenci geliyordu. Okul mevcudu 140 idi. Öğretmenimiz sabah farklı sınıflara, öğleden sonra da başka sınıfların dersine giriyordu. Buna rağmen bir gün olsun derslerini aksatmadan öğrencilerini eğitmeye devam etti.? şeklinde konuştu.

DİSİPLİNLİ VE ADİL BİR ÖĞRETMEN
Öğretmeni Niyazi Karahasanoğlu´nun disiplinli ancak son derece adil olduğunu dile getiren remzi Özdemir (86), hiçbir öğrencisinin kendisinden yana bir şikâyetinin olmadığını, çünkü kimseye haksızlık etmediğini aktardı.
O yılların güzel zamanlar olduğunun altını çizen Özdemir, Niyazi Karahasanoğlu gibi öğretmenlerin kendilerinin bugünlere gelmesinde çok önemli rolleri bulunduğunu sözlerine ekledi.
Fatma KARAHASANOĞLU