ESKİ MEZUN VEFALI ÇIKTI

ESKİ MEZUN VEFALI ÇIKTI

KTÜ'nün eski öğrencilerinden iş insanı Ali Haydar Baş, mezun olduğu bölüme müze yaptırarak ne kadar vefalı olduğunu kanıtladı.

ESKİ MEZUN VEFALI ÇIKTI 

KTÜ'nün eski öğrencilerinden iş insanı Ali Haydar Baş, mezun olduğu bölüme müze yaptırarak ne kadar vefalı olduğunu kanıtladı. 

Karadeniz Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği bölümü tarafından gerçekleştirilen 3 Boyutlu Kadastro Çalıştayı ve Haritacılık Müzesi açılış töreni yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

KTÜ’NN VEFALI ÖĞRENCİSİ 
KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gençağa Pürçek, Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Tamer İnan, TKGM Kadastro Daire Başkanı Mustafa Aslan, TKGM Harita Daire Başkanı İbrahim Cankurt, TKGM Bölge Müdürü Serkan Coşkun. Tapu ve Kadastro İl Müdürü Erdinç Eren, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ali Haydar Baş, Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Süleyman Gün, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Baytar. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Prof. Dr. Ebru Çolak ile çok sayıda eski mezun, öğretim görevlisi oda başkanı ve eğitimci ismin katıldığı programda ilk olarak Haritacılık Müzesi açılışı gerçekleştirdi. İş insanı ve bölüm mezunu Ali Haydar Baş ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün katkıları ile yapımı tamamlanan Haritacılık Müzesi'nde mesleğe ve bölüme dair cihazlar, eserler, dev bir ışıklı dünya haritası ile bölümü anlatan önemli kitaplar yer aldı. 

DİĞER BÖLÜM MEZUNLARINA ÖRNEK OLMALI 
KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı, Trabzon'da hayır işlerinde her zaman elini taşın altına koyan, Harita Mühendisliği Bölümü Mezunu iş insanı Ali Haydar Baş'a katkılarından ötürü teşekkür ederken, diğer bölümlerden mezun olan iş insanlarına da bu davranışın örnek olması gerektiğini ifade etti. 

UTANA SIKILA GİTTİK AMA... 
Harita Mühendisliği Bölüm Başkanı Mualla Yalçınkaya da eski haline nazaran çok güzel bir görünüme kavuşan Haritacılık Müzesi ve etrafındaki alanın yeniden düzenlenmesi adına Ali Haydar Baş'a katkılarından ötürü çok teşekkür ederek; “Buranın yapımı için Tapu Kadastro Bölge Müdürümüze gittiğimizde bizlere yol gösterici fikirler ve önemli katkılar sağladı. Ama yapımı için paraya ihtiyaç vardı. 
Biraz sıkıla utana mezunumuz öğrencimiz Ali Haydar Baş'ın yanına gittik, inanır mısınız bizi hiç konuşturmadı, bir şey dememize istememize fırsat vermeden 'Emrinizdeyiz, tüm ekibimizden ne isterseniz Ata Petrol İnşaat olarak, Ali Haydar Baş olarak hazırız' dedi. Kısa sürede buradaki inşaatı tamamlayarak bizlere teslim etti. Kendisi ile ne kadar gurur duysak azdır.” ifadelerini kullandı.

KÜRSÜDE OLMAK İÇİN HOCA OLMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ 
Bir yurt dışı programının iptal olması nedeniyle törene hazırlıksız katılan iş insanı Ali Haydar Baş, kürsüye hazırlıksız çıktığını belirterek; “Şimdi çalışmadan sınava girmek gibi bir şey oldu ama kürsünün bu tarafında olmak amfinin bu tarafında olmak gerçekten farklı bir duygu. Sadece öğretim üyesi olarak, idareci olarak amfinin bu kısmında olunmuyor. İş insanı olarak da burada olabilirsiniz. Ben harita mühendisiyim, şirketimin yönetim kurulu başkanlığını yapıyorum. Şirketimin genel müdürü de harita mühendisi. Bir harita mühendisi iş dünyasında başarılı olabilir. Bu çevredeki mühendislik birimlerimin hemen hemen çoğundan çalıştığımız ekip arkadaşımız var. Bu sizlerin ne mühendisi olduğunuza değil işinizi nasıl yaptığınıza bağlıdır. Eğer işinizi güzel yapabiliyorsanız takım kaptanı siz olabiliyorsunuz. Biz de bunun örneklerinden bir tanesiyiz. Çalışmak, gayret etmek, disiplinli ve azimli bir şekilde çağa ayak uydurarak çalışmak, her zaman başarıya götürür. Burada bu kürsüde olmamıza vesile olan tüm öğretim görevlilerimize, üniversite yönetimine ve bu organizasyonda bu binaya kalıcı bir eser kazandırmak noktasında bizlere fırsat veren herkese canı gönülden teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
Programın sonunda KTÜ Rektörü Çuvalcı tarafından iş insanı Ali Haydar Baş ile Tapu ve Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Tamer İnan'a, Haritacılık Müzesi'ne katkılarından ötürü teşekkür plaketi ve çeşitli hediyeler takdim etti.