ERSOY TARÇINLI HAMSİ PLAKİYİ TATTI

ERSOY TARÇINLI HAMSİ PLAKİYİ TATTI

ERSOY TARÇINLI HAMSİ PLAKİYİ TATTI

ERSOY TARÇINLI HAMSİ PLAKİYİ TATTI 

Sümela Kültür Yolu Festivali’nin açılış programı nedeniyle Trabzon’a gelen Bakan Ersoy, tarçınlı hamsi plakinin tadına baktı. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sümela Kültür Yolu Festivali’nin açılış programı nedeniyle Ganita mevkiinde düzenlenen Gastronomi etkinliğine katıldı. 

BAKAN ERSOY TARİHİ LEZZETİN TADINA BAKTI 
Kültür ve Turizm Bakanı Bakan Ersoy eşi Persin Ersoy ile birlikte Evliya Çelebinin Seyahatnamesinde de yer alan ve ünlü şefler tarafından yapılan tarçınlı hamsi plakinin tadımını yaptı.
Etkinlikte konuşan Bakan Mehmet Nuri Ersoy, düzenledikleri festivallerde gastronominin kültür ve sanatın her dalına yer verdiklerini hatırlattı. 

FESTİVAL SANATIN HER DALINI KAPSIYOR 
Bakan Ersoy; “Başta Ramazan şef olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Zaten Kültür Yolu Festivalleri kültür ve sanatın her dalını kapsıyor. Gastronomi de bunların içinde en önemli noktalarından biri. Bu festival vesilesiyle tekrar parlatılması tekrar kitlelere yayılmasını sağlamak bizi sevindiriyor mutlu ediyor.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ünlü şefler tarafından yapılan yöresel yemeklerin tadımına geçilirken, Bakan Ersoy eşi Persin Ersoy ile birlikte tarçınlı hamsi plakinin tadımını yaptı.