EREN OPERASYONLARI SÜRÜYOR

EREN OPERASYONLARI SÜRÜYOR

EREN OPERASYONLARI SÜRÜYOR

EREN OPERASYONLARI SÜRÜYOR

Maçka ilçesinde 2017 yılında bölücü terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Eren Bülbül’ün hatırasına ithaf edilen operasyonlar sürüyor.

Tunceli Valiliği, devam eden Eren-7 operasyonu kapsamında 3 teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini operasyonun ise sürdüğünü bildirdi.

TERÖRİSTLERE GÖZ AÇTIRMIYORLAR
Adını Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında, 11 Ağustos 2017’de bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit düşen Eren Bülbül’ün isminden alan operasyonlar kapsamında üç terörist daha etkisiz hale getirildi.
Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada; “Eren-7 Operasyonu kapsamında, Tunceli İl Jandarma Komutanlığımızca Ovacık kırsalında, Jandarma Komando ve JÖH Birliklerimizce gerçekleştirilen operasyonda 3 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonumuz devam etmektedir.” denildi.


AMAÇ PKK’YI ÜLKE GÜNDEMİNDEN ÇIKARMAK
Öte yandan bölücü terör örgütü PKK’yı tamamen ülke gündeminden çıkarmak, bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek, kullanılan sığınak ve barınakları imha etmek amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından kentte 11 Ocak’ta Eren-7 Mercan-Munzur operasyonları başlatılmıştı. Operasyona İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekât (JÖH) ile Polis Özel Harekât (PÖH) ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan bin 62 personel 59 operasyonel tim halinde görev aldığı bildirilmiş, 4 ay içerisinde, yardım ve yataklıkta bulunan 8 şüpheli yakalanmış, 86 sığınak, mağara ve depo imha edilmişti. Operasyonlarda çok sayıda patlayıcı düzenekleri, silah, mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirilmişti.

EREN OPERASYONLARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
İçişleri Bakanlığınca 2021 yılının ilk operasyonu olarak başlatılan Eren operasyonları tüm hızıyla devam ediyor. Bülbül’ün hatırasına ithafen başlatılan ‘Eren Operasyonları’nın devamı olan “Eren-7 operasyonları’ Tunceli’de gerçekleştiriliyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter adresinden; “Şehidimiz Eren Bülbül’ün maneviyatını yanımıza alarak, cesaretini cesaretimize kattık.” mesajını paylaşmıştı.