ERBAKAN VAKFI´NDAN ÖRNEK KAMPANYA!

ERBAKAN VAKFI´NDAN  ÖRNEK KAMPANYA!

Trabzon´da kitap toplama kampanyası başlatan Erbakan Vakfı Trabzon Ortahisar ilçe yönetimi, hedefi yüksek tutuyor!

ERBAKAN VAKFI´NDAN
                        ÖRNEK KAMPANYA!


Trabzon´da kitap toplama kampanyası başlatan Erbakan Vakfı Trabzon Ortahisar ilçe yönetimi, hedefi yüksek tutuyor!

Erbakan Vakfı Trabzon Ortahisar İlçe Yönetimi, Trabzon´da kitap toplama kampanyası başlattı.
Amacı; evlerde okunmuş ve atıl bulunan kitapları toplayarak değerlendirmek, ihtiyacı olan okul kütüphanelerine bağışlamak suretiyle eğitime katkı sunabilmek olan kampanya dâhilinde yüzlerce kitap toplandı.

SOSYAL BİLİNCİ GELİŞTİRMEK!
Amaçlarının sosyal bilinci geliştirmek olduğunu belirten bunda da henüz yolun başında olduklarını kaydeden Erbakan Vakfı Ortahisar İlçe Başkanı Metin Kurt, kampanyanınönemli bir eksikliği gidereceğine olan inancını dile getirdi.
Erbakan Vakfı İlçe Başkanı Kurt, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi;
?Sivil Toplum Örgütü olarak toplumumuza katkı sunmak için her hafta toplanarak yönetim olarak neler yapabiliriz diye fikir üretmekteyiz. Merhum Başbakanlarımızdan Necmettin Erbakan hocamızın ülkemizde gerçekleştirmek için mücadele ettiği fikirleri projeleri devam ettirerek ülkemizmenfaati adına halkımızın daha iyi bir refah seviyesine ulaşabilmesi adına önce ahlak ve maneviyatına sahip bir nesil yetiştirebilmek adına çalışma yapmak için kurulmuş bir vakıfız.

?DIŞA BAĞIMLILIK KAYGI VERİCİ!´
Bu amaçlayaptığımız gözlemlerimizsonucunda her hafta bir TIR dolusu altın, yılda 52 TIR dolusu altının faiz ödemelerine gittiğini,  varlık fonu kurularak bor madenlerimizin, Telekom ve Ziraat Bankası gibi varlıklarımızın teminat gösterilerek yeniborçlar edinildiğinive bu faiz ekonomisinin devamettirilemeyeceğini görmekteyiz. Bu faiz ekonomisinin işsizliğiarttırdığı insanımızın alım gücünün düştüğü bir ortamda ve üretimin değil de her şeyin ithal edilip dışa bağımlılığın arttığı bu ortamda bu yanlışgidişatın ülkemiz adına kaygı verici olduğunu görmekteyiz. Faiz ekonomisine karşıolduğumuzu her koşulda bildirmeyi kendimize borç biliyoruz. Aynı şekilde eğitimkonusunda da ders kitaplarının ücretsizdağıtımınıdesteklediğimizi de ifade etmeliyiz.?

?MALİYET YÜKSELİYOR!?
Ücretsiz ders kitabı dağıtımına rağmen çalışma kitabı adı altındaki bazı materyallerin alımının zorunlu kılınması ve benzer uygulamaların maliyeti yükselttiğini belirten Metin Kurt, bunun da vatandaşı zor duruma soktuğunu dile getirdi.
Erbakan Vakfı İlçe Başkanı Kurt, şunları kaydetti; ?Okullarda ücretsiz ders kitabıdağıtıldığıhalde ?çalışma kitabı´ adı altında bir İngilizcekitabının 150TL´ye alınmak zorunda bırakılması vatandaşı zor duruma sokmakta, dolayısıylatüm ders kitaplarının toplamının 400 ile 500 TL arasında maliyet oluşturması ücretsizdağıtılan ders kitaplarını da mantıksız bırakmaktadır. Bu konuya eğilerek halkımızın sıkıntısının giderilmesi ve eğitimgiderlerinin düşürülmesi detabii ki toplumun beklentisidir. Bunun da ifadeedilmesi gerektiğini ve bu konuda yenieğitim yılı başında daha aktif olacağımızı duyurmak isteriz.?

HALKA DESTEK ÇAĞRISI!
Sosyal bilinci geliştirmek içinyaptıkları çalışmalarda henüz yolun başında olduklarını dile getiren Kurt; ?Dahaçok projelerimizvar. Sırasıgelince hepsinikamuoyu ile paylaşacağız.
Kitap toplama kampanyamıza herkesin katkı sunmasını bekliyoruz. Aynı şekilde yurt genelinde kütüphanesi bulunmayan okulların bize ulaşmasını bekliyoruz. Topladığımızkitapları kütüphanesi olmayan okullara bağışlayacağız.?ifadelerine yer verdi.
Ali TİRİTOĞLU