ENJEKSİYONLAR 1 AĞUSTOS’TAN İTİBAREN ÜCRETSİZ!

ENJEKSİYONLAR 1 AĞUSTOS’TAN İTİBAREN ÜCRETSİZ!

Özel hastanelerdeki enjeksiyonlar geçtiğimiz haftadan (1 Ağustos 2022 Pazartesi) itibaren ücretsiz olarak uygulanıyor.

ENJEKSİYONLAR 1 AĞUSTOS’TAN İTİBAREN ÜCRETSİZ!

Özel hastanelerdeki enjeksiyonlar geçtiğimiz haftadan (1 Ağustos 2022 Pazartesi) itibaren ücretsiz olarak uygulanıyor.

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, Özel Hastanelerdeki bazı ücretlendirme politikalarının insanları devlet hastanelerine yönlendirdiğini, bunun da özellikle merkez hastanelerin acillerinde yoğunluğa neden olduğunu belirtti.

O UYGULAMALAR ARTIK ÜCRETSİZ
İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Trabzon genelindeki Özel Hastanelerle yapılan görüşmelerde bu hastanelerde yazılan reçetelerin tedavi uygulamaları (serum, enjeksiyon, v.b.) 1 Ağustos 2022 tarihi itibariyle ücretsiz olarak uygulanacak.
İl Sağlık Müdürlüğü, Trabzon genelindeki devlet hastanelerinin acillerindeki yığılmaların önüne geçmek için yaptıkları araştırma ve tespit edilen nedenlere bağlı olarak Özel Hastanelerle yapılan görüşmeleri ve sonuçlarını yazılı bir açıklama ile Trabzon kamuoyuna duyurdu.


ACİLDEKİ AKSAMALARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK
Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle;
“Değerli halkımız, özellikle merkez hastanelerimizin acillerindeki yoğunlukları değerlendirdiğimizde enjeksiyon uygulamalarının da bunda önemli bir paya sahip olduğunu gözlemledik. Bu doğrultuda özel hastanelerin ücretlendirme politikaları nedeniyle vatandaşlarımızın yazılan reçetelerinin uygulamalarını ücretsiz olması nedeniyle kamuda
yaptırdıklarından hareketle özel hastanelerimizle yaptığımız toplantı sonucunda her birinin ortaya koymuş olduğu duyarlılık ve iyi niyet neticesinde bundan sonra kendilerinde yazılan reçetelerin tedavi uygulamalarını(serum, enjeksiyon, vb.) yine kendilerinin ücretsiz yapmaları yönünde karar almalarını istedik. Onlar da bunu kabul ederek hastanelerinde resimlerde de görüldüğü gibi ilan edip uygulamaya koydular. Bundan sonra tüm vatandaşlarımız özel hastanelerden hizmet aldıklarında hizmet karşılığı yapılacak tedavilerini yine aynı
hastanede ücretsiz olarak yapabileceklerdir. Bu şekilde merkezdeki kamu
hastanelerimizin (Fatih, Haçkalı Baba, Kaşüstü ve Numune Kampusu, Ahi
Evren) biraz daha rahatlayacağını ve acil hizmetinde aksamaların önüne
geçeceğimizi umuyorum. Hayırlı olsun.
Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü