ENGELLİLERE DESTEK BOYNUMUZUN BORCU

ENGELLİLERE DESTEK BOYNUMUZUN BORCU

ENGELLİLERE DESTEK BOYNUMUZUN BORCU

ENGELLİLERE DESTEK BOYNUMUZUN BORCU

Engelliler için açılan el sanatları kursunun kapanış etkinliklerine katılan Ortahisar Belediye Başkanı Genç; ?Engellilere destek boynumuzun borcudur.?

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yomra Vilayetler Birliği Özel Eğitim Uygulama Okulu bünyesindeki Halk Eğitim Merkezi´nin engelliler için açtığı el sanatları kursunun kapanış etkinliklerine katıldı. 

ZİHNİYET DÖNÜŞÜMÜ SAĞLANDI
Programda konuşan Başkan Genç, yapılan çalışmalar sayesinde engelli vatandaşların evlere hapsolmaktan kurtarılarak eğitim ve istihdam olanaklarından yararlanan vatandaşlar haline geldiğini söyledi. Zihniyet dönüşümüyle beraber engellilere yönelik bakış açısının değiştiğine dikkat çeken Başkan Genç; ?Çok önemli bir programda bulunmanın mutluluğu ve huzuruyla sizleri selamlıyorum. Kardeşlerimizin muhteşem sunumlarını izlerken yirmi sene önceye gittim. Çünkü, yirmi sene önce maalesef, şu yavrularımızı evden çıkarmaya utanan bir toplum durumundayken, bunu üzüntüyle ifade ediyorum, şimdi geçirdiğimiz süreçle birlikte bu kardeşlerimiz bize burada program sunacak düzeye geldi. Bu bir zihniyet dönüşümüdür. Esasında daha geniş bir ifadeyle inancımıza aykırı davranıyorduk toplum ve devlet olarak şu anda inancımızın gereğini yerine getiriyoruz. Biz devlet olarak maalesef, yirmi yıl önce bu kardeşlerimizi isim olarak özürlü diye tanımıyorduk. Cenab-ı Allah´ın yarattığına özür denir mi? Özür nedir, bir eksikliktir... Bu anlayışı yıkan, ilk başta bir zihniyet dönüşümü sağlayarak bütün bu imkânları seferber eden kıymetli Cumhurbaşkanımızın bu konudaki çabası gerçekten de takdire şayandır. Bugün burada yapılan bu faaliyet bir şefkat faaliyetidir. Devletin elini bu alana koymasıdır. Bugün, milletvekilimiz Bahar Ayvazoğlu, kaymakamımız, belediye başkanlarımız, komutanlarımız burada... Bu tesadüf değildir, yapılan bu güzel çalışmaların neticesidir.? diye konuştu.

SERVİS SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ
?Engellilerin sorunlarını çözmek boynumuzun borcudur? diyen Başkan Genç, bu tür programlara destek olmaya devam edeceğini kaydederek; ?Burada topyekûn bir çalışmayı görmek bana gerçekten mutluluk veriyor. Şunu ifade etmek istiyorum... On sekiz yaş itibarıyla Ortahisar´da olacağız, Ortahisar´da da 31 ailemiz 9 ailemiz ise dışarıda var.  Araklı´dan, Arsin´den gelen ailelerimizi buluşturacağız. Servis sorununu çözeceğiz. Bu sorunları çözmek bizim boynumuzun borcudur. Bu anlayışı destekleyen bir belediye olarak şehit ailelerimize ve engelli ailelerimize öncelik tanımıştık. Onların derneklerine belediye binamızda yer yaptık. Aynı anlayışla hareket ederek orada bu tür çalışmaların yapılacağı mekânlar oluşturduk. Ne yaparsak azdır, daha fazlasını yapmak boynumuzun borcudur, yasal görevimizdir. Sağ olsun bu konuda Bahar Hanım oldukça duyarlı... Hepsinden öte inancımızın gereği olarak, bu bizim görevimiz. Cenab-ı Allah daha güzellerini yapmayı nasip etsin. Program nedeniyle emek veren müdürlerimizi, milli eğitim müdürümüzü, ailelerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum, hepinizi saygıyla selamlıyorum.? ifadelerine yer verdi.