Engelleri birlikte aştık

Engelleri birlikte aştık

Trabzon´daki Kur´an kursu talebeleri ile iftar programında bir araya gelen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ?Evlatlarımızın Kur´an kurslarına ancak ortaokulu bitirdikten sonra verilebilmesini dayatan idarelerle karşılaştık

Engelleri birlikte aştık

 

Trabzon´daki Kur´an kursu talebeleri ile iftar programında bir araya gelen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ?Evlatlarımızın Kur´an kurslarına ancak ortaokulu bitirdikten sonra verilebilmesini dayatan idarelerle karşılaştık. Allah´a (c.c.) şükürler olsun ki Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bunları aştık. Bunu hep beraber başardık? dedi.

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından, Trabzon´daki Kur´an kurslarında öğrenim görmekte olan öğrenciler onuruna iftar programı tertip edildi. Olimpiyat (EYOF) Parkında düzenlenen iftar programında AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon Kur´an Kursları Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Özdemir, Kur´an kursu talebeleri, hafızlar ve öğreticiler hazır bulundu.

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu gecede yaptığı konuşmada, ?Bu iftarda birlikte olma şerefini bizlere lütfettiğiniz için Allah (c.c.) sizden razı olsun? diyerek Kur´an kursu talebelerine seslendi.

 

Konuşmasında Trabzon´un Türkiye´de çok ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, ?Çocukluğumuzdan beri hep biliriz ki Erzurum dediğiniz zaman, Konya dediğiniz zaman, Trabzon dediğiniz zaman, İstanbul dediğiniz zaman dini meşalenin zirvede olduğu, o eğitimlerle birlikte aziz milletimizin yol göstericilerinin yetiştiği bir ocak, yetiştirildiği bir merkez akla gelir. Bütün bunların içinde benim muhterem hocalarımla ve onların büyük gayretleriyle yetişmekte olan gençlerimiz, talebelerimiz, hafız ve hafız adaylarımızla paylaşmak istediğim şudur: Trabzon´da bugün büyük bir birliktelik gerçekleştirilmiş durumdadır. Siyasetimizde, bürokrasimizde, kurumlarımızda, Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimizde topyekûn omuz omuza, kol kolalıyız? diye konuştu.

 

Gümrükçüoğlu, ?Yakın bir geçmişte neler yaşadığımızı aziz milletimizin nelere duçar olduğunu muhterem hocalarımız iyi hatırlar. İmam hatiplilerin geri plana itildiği dönemleri, 28 Şubat´ları yaşadık. Evlatlarımızın Kur´an kurslarına ancak ortaokulu bitirdikten sonra verilebilmesini dayatan idarelerle karşılaştık. Allah´a (c.c.) şükürler olsun ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın önderliğinde; eşitliği, kardeşliği, barışı, dinimizi öğrenmeyi ve öğretmeyi, önündeki engelleri kaldırmayı, bir arada beraberce, vatanın milletin mukaddesatıyla olabilmesini temin etmek yolunda Allah´ın (c.c.) yardımıyla netice aldık. Bunu hep beraber başardık? diyerek sözlerini tamamladı.