EN İYİLER ARASINDA 2'NCİ SIRADA

EN İYİLER ARASINDA 2

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Türkiye’nin En İyi Mühendislik ve Teknoloji Üniversiteleri arasında 2. sıraya yerleşti.

EN İYİLER ARASINDA 2'NCİ SIRADA

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Türkiye’nin En İyi Mühendislik ve Teknoloji Üniversiteleri arasında 2. sıraya yerleşti.

KTÜ’den yapılan bilgilendirmede; “Mühendislik ve Teknoloji Üniversiteleri sıralaması, research.com tarafından en iyi Mühendislik ve Teknoloji üniversitelerini belirlemek amacıyla oluşturulmuştur. Bu platform, 2014 yılından bu yana bilimsel katkı konusunda güvenilir veri sağlayan Bilgisayar Bilimleri araştırmalarının önde gelen platformlarından birisidir. 
Üniversite sıralamaları, 6 Aralık 2021’e kadar derlenen h-endekslerine ve bibliyometrik göstergelere dayanmaktadır. Sıralama süreci, Google Scholar ve Microsoft Academic Graph’ta yer alan 10.875’ten fazla araştırmacı profilinin ayrıntılı incelemesini içermekte ve bu incelemede, 1.548’den fazla kurum ve üniversiteden bilim insanı analiz edilmektedir.
Microsoft Academic Graph, alanında bilimsel topluluğa sunulan en belirgin ve köklü bibliyometrik veri tabanı olmakla birlikte bilim insanlarının h-endeksini temel alarak oluşturulan bu sıralamalarda, Microsoft Academic Graph’tan derlenen veriler kullanılmış ve Karadeniz Teknik Üniversitesi, Türkiye sıralamasında 2. sırada dünya sıralamasında ise 376. yer almıştır.
Her bir bilim insanının kurum veya üniversitesi, Google Akademik profilinde yer alan bilgilere göre belirlenmekle birlikte araştırma sürecinin ayrıntılı bir tanımına metodoloji sayfasından ulaşılabilmektedir.” ifadelerine yer verildi.