?EN ÖNEMLİ HAK, SAĞLIK!?

?EN ÖNEMLİ HAK, SAĞLIK!?

Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Trabzon Milletvekili Salih Cora; ?Sağlık en önemli insani hak ve ihtiyaçtır!?

?EN ÖNEMLİ HAK, SAĞLIK!?

Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Trabzon Milletvekili Salih Cora; ?Sağlık en önemli insani hak ve ihtiyaçtır!?

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Salih Cora mesajında, vatandaşların sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasının sosyal devletin olmazsa olmazı oluğunu belirterek, ülkelerin gelişmişliğinde yaşam standartlarının yükseltilmesinin önemli bir gösterge olduğunu vurguladı.

?SAĞLIK EN ÖNEMLİ İHTİYAÇ!?
Sağlığın en önemli insani hak ve ihtiyaçların başında geldiğini belirten Salih Cora, mesajında şu ifadelere yer verdi;
?Sağlık en önemli insani hak ve ihtiyaçtır. AK Parti hükümetleri döneminde sağlıkta çok değerli atılımlar yapılmış ve bunlar vatandaşlarımızın yaşam standardını daha yüksek bir noktaya taşımıştır. Hastane kuyrukları ile nam salan sağlık sektörümüz artık konforlu hastaneler ile dünyayla rekabet eder hale gelmiştir. Şimdi ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın ?hayalim´ dediği şehir hastaneleri ile çıtayı daha da yükseğe çıkartmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bazı şehirlerimizde bu hastaneler hizmete açılmış ve vatandaşlarımız adeta 5 yıldızlı otel standartlarına sahip hastanelerde dertlerine derman bulmaktadırlar. Şehir hastanelerinin yapım aşamaları devam etmektedir ve başta Trabzon´umuz olmak üzere birçok şehrimiz bu hastanelere kavuşacaklardır.

?YETERLİ GÖRMÜYORUZ!´
Dünü düşündüğümüzde bugün sağlıkta kaydedilen aşama bazılarının hayallerine bile sığmazken biz bunu dahi yeterli görmüyoruz. Ücretsiz aşılama oranlarını çağdaş ülkeler düzeyine taşıdık, anne ve bebek ölümlerini azalttık, ücretsiz gezici sağlık hizmetleri ile tüm Türkiye´ye ulaştık, Merkezi Hekim Randevu Sistemi ile hastanelerimizde oluşan kuyrukların önüne geçerek hastalarımızın beklemeden tedavi olmalarını sağladık. 2002´de 13.270 Milyar TL olan sağlık harcamalarını 94.012 Milyar TL´ye çıkarttık. Daha yapılacak çok işimiz, gidilecek çok yolumuz vardır. Bizim kadirşinas vatandaşlarımız hizmetin en iyisine layıktır!?

?GAYRET GÖSTERİYORUZ!?
Sağlık alanındaki uzmanların uluslararası alanda elde ettiği başarıların kendilerini son derece gururlandırdığını, bununla birlikte sorunlarını çözmeye yönelik kendilerinin de çalışmalar yaptıklarını belirten Trabzon Milletvekili Cora şunları kaydetti;
?Tıp uzmanlarımızın son yıllarda uluslararası alanda kaydettiği başarı milletçe bizleri onurlandırmakta, gururlandırmaktadır. Hastalarımıza şifa dağıtan doktorlarımızın sorunları elbette vardır. Hükümetimiz bu sorunların giderilmesi yönünde çalışmalar yapmakta, doktorlarımızın daha iyi şartlarda vatandaşlarımıza hizmet etmelerinin önünü açmak için gayret göstermektedir. 2002 yılında 177 Bin 780 olan sağlıkta çalışan sayısını yüzde 110 arttırarak 374 Bin 036 yaptık ve böylelikle doktorlarımızın iş yükünü hafiflettik. 2002 yılında 20 Bin hastaya bir muayene odası düşerken bugün 2 Bin 500 kişiye bir muayene odası düşmektedir. Yeni yapılan sağlık tesisi sayısını yüzde 150 arttırdık. Bu vesile ile başta büyük fedakârlıklarla vatandaşlarımızın sağlık rehberi olan doktorlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı´nı kutluyor, muvaffakiyetler diliyorum.?