EN FAZLA ÖNEMİ BİZ VERİYORUZ!

EN FAZLA ÖNEMİ BİZ VERİYORUZ!

Köseoğlu, Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesinin 83. Yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, kadınlara en büyük önemi kendilerinin verdiğini söyledi.

EN FAZLA ÖNEMİ BİZ VERİYORUZ!

Köseoğlu, Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesinin 83. Yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, kadınlara en büyük önemi kendilerinin verdiğini söyledi.

 

 

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesinin 83. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Köseoğlu, ?Kadın elinin değdiği her yerde ve her işte başarı, kalite ve saygınlık vardır. Bu düşünceden hareketle kadına en fazla önemi AK Parti vermiştir, vermeye de devam etmektedir.? dedi.


KADIN HER ZAMAN VE MEKÂNDA!
TBMM Kadın- Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Üyesi de olan Milletvekili Köseoğlu, Türk toplumunun gelişip yükselmesinde kadınların katkısının büyük olduğunu belirterek; ?Tarihimiz, büyük adamları ve nesilleri yetiştiren analarımızın örnekleri ile doludur. Gerek Cumhuriyetin kuruluşundan önce, gerekse cumhuriyetten sonra başarıları ve fedakârlıkları ile tarihe geçen analarımız bu günlere gelmemizi sağlamışlardır. Birleşmiş Milletlerin 1952 yılında Uluslararası bir sözleşme ile getirebildiği, kadınlara seçme ve seçilme hakkını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bütün dünya ülkelerinden önce 5 Aralık 1934 tarihinde Türk Kadınına tanımıştır. Kadın elinin değdiği her yerde ve her işte başarı vardır, kalite vardır, saygınlık vardır. Bu düşünceden hareketle kadına en fazla önemi AK Parti vermiştir, vermeye de devam etmektedir. Kadınlarımızın toplum hayatının her aşamasında etkin rol almalarını sağladığımızda, ülkemizin gelişmesi hızlanacak, toplumumuzun saygınlığı daha da artacaktır. Kadınlarımızın her meslekte ve özellikle siyasi hayatta daha çok ve daha etkin yer alabilmeleri yönetimde ve siyasette kaliteyi beraberinde getirecektir.? ifadelerini kullandı.

82 MİLLETVEKİLİ, 18 BELEDİYE BAŞKANI!

AK Parti iktidarında kadınların gerek meclise katılımı, gerekse haklarının korunması yönünde radikal atılımların yapıldığını belirten Köseoğlu şunları kaydetti; ?AK Parti hükümetleri döneminde gerçekleştirilen icraatlar ve TBMM´de çıkarılan yasalarla kadın haklarının uygulamaya geçirilmesi adına önemli mesafeler alınmıştır. Bugün TBMM çatısı altında 82 kadın milletvekili vardır bunun 33´ü AK Parti milletvekilidir. Bugün Türkiye´de 18 kadın belediye başkanı vardır 8´i AK Parti´den seçilmiştir. 2 kadın valimiz 30´a yakın kadın kaymakamımız vardır.  AK Parti iktidarından önceki yıllara bakılırsa hangi noktaya geldiğimiz gayet iyi anlaşılacaktır. 12 Eylül tarihinde gerçekleşen halkoylaması ile de Anayasamızda kadınlarımıza pozitif ayrımcılık tanınması yönündeki değişiklik kabul edilmiş, kadınlarımız lehine yapılacak düzenlemelerin eşitlik ilkesine aykırı olamayacağı güvence altına alınmıştır. Kadınlarımızı sırf kılık kıyafetinden dolayı seçilme hakkından mahrum bırakan antidemokratik uygulamalara da yine AK Parti döneminde son verilmiştir. AK Parti´nin kadına verdiği değeri kadın milletvekillerimizin diğer partilere olan oranına bakarak anlayabiliriz. Gerek Başbakanlığı döneminde gerekse şimdi Cumhurbaşkanlığı döneminde buna benzer birçok adıma imzasını atan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a şükranlarımızı sunuyoruz. Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verildiği bu anlamlı günde kadın haklarının her geçen gün iyileştirilmesi ve kadınlarımızın toplumsal hayatın her alanında yerlerini almasını temenni ediyor, AK Partinin bir kadın milletvekili olarak tüm kadınlarımızı sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.?