EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİKTİR!

EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİKTİR!

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, ?Dünya Engelliler Günü´ dolayısıyla yayımladığı mesajda, en büyük engelin ?sevgisizlik´ olduğunu belirtti.

EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİKTİR!

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, ?Dünya Engelliler Günü´ dolayısıyla yayımladığı mesajda, en büyük engelin ?sevgisizlik´ olduğunu belirtti.


AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolasıyla bir mesaj yayınladı. Milletvekili Köseoğlu;?En büyük engel sevgisizliktir. Engelli bireylerin hayat kalitelerinin yükseltilmesi için hep birlikte çalışmalıyız. Zihinlerdeki engelleri kaldırmak için gayret göstermek hepimizin görevidir.? dedi.

TARİHİ ADIMLAR ATTIK!
Aynı zamanda TBMM Kadın- Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Üyesi de olan Köseoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, AK Parti iktidarı tarafından 2005 yılında çıkarılan Engelliler Kanunu ile eğitim hizmetlerinden bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine kadar engellileri ilgilendiren pek çok konuda tarihi nitelikte adımlar atıldığını belirtti.
2010 yılında yapılan Anayasa değişikliğinin, engellilere yönelik pozitif ayrımcılığı anayasal güvence altına aldığını hatırlatan Köseoğlu, şunları kaydetti;
?Ülkemiz bugün engellilerin hayat şatlarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi, geleceğe güvenle bakmaları konusunda dünyada örnek gösterilecek bir konuma ulaşmıştır. Buna rağmen yapılanlar elbette yeterli değildir. Önümüzdeki süreçte değişen şartları ve ihtiyaçları dikkate alarak, devlet, üniversite, sivil toplum, iş dünyası ve tek tek fertler olarak el ele vermeli, engellilerimizi çok daha müreffeh bir seviyeye hep beraber taşımalıyız. En büyük engel sevgisizliktir. Engelli bireylerin hayat kalitelerinin yükseltilmesi için hep birlikte çalışmalıyız. Zihinlerdeki engelleri kaldırmak için gayret göstermek hepimizin görevidir.?

ÖRNEK OLUYORLAR!
Özellikle son 15 yılda engelli vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik önemli düzenlemeler yapıldığına değinen Köseoğlu; ?Hayatın her alanında engelli kardeşlerimizin sergiledikleri özellikle uluslararası arenadaki üstün başarılarıyla birlikte göstermiş oldukları azim ve kararlılıkları hepimize örnek oluyor. İşte bu noktada hepimize düşen görev, engelli kardeşlerimizin kendilerini eşit vatandaşlar olarak toplumda var olabilecekleri imkânları sunmak olmalıdır. Tüm dünyada engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi elbette bir tek güne sığdırılamaz ancak 3 Aralık tarihi bu önemli konu hakkında bir bilinç oluşturulmasını pekiştirmektedir. Bu münasebetle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü´nün engelli kardeşlerimizle ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını dilerken tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum.? İfadelerini kullandı.