EMLAK VERGİLERİNDE İADE DÖNEMİ BAŞLADI

EMLAK VERGİLERİNDE İADE DÖNEMİ BAŞLADI

Mevcut uygulama gereğince aldıkları yaşlılık ve emeklilik aylığından başka geliri olmayan kişiler, sahip oldukları tek gayrimenkulü varsa bu gayrimenkulün 200 metrekareyi aşmaması durumunda emlak vergisi ödemiyor.

EMLAK VERGİLERİNDE İADE DÖNEMİ BAŞLADI

Mevcut uygulama gereğince aldıkları yaşlılık ve emeklilik aylığından başka geliri olmayan kişiler, sahip oldukları tek gayrimenkulü varsa bu gayrimenkulün 200 metrekareyi aşmaması durumunda emlak vergisi ödemiyor. Yeni uygulamaya göre geriye dönük 5 yıl boyunca tek gayrimenkulü için yanlışlıkla ödeme yapmış olanlar bu ödemeleri artık belediyelerden talep edebilecek. Uygulama, emekli olduktan sonra farklı bir işyerinde çalışarak gelir elde edenleri kapsamıyor.

Türkiye´de 12 Milyondan Fazla Emekli Var

Türkiye´de vatandaşların vergi bilinci bulunmadığını vurgulayan TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun şunları söyledi: ?Ülkemizde 12 milyonu aşkın emekli vatandaşımız bulunuyor. Bunların pek çoğu bilmediği ya da uğraşmak istemediği için tek konutu olsa bile emlak vergisini ödemeye devam ediyor. Oysa tek ve 200 metrekarenin altında konutu olanlar emlak vergisi ödemiyor. Ayrıca yeni uygulama ile geriye dönük 5 yıl için ödenmiş emlak vergileri belediyelerden talep edilebilir hale getirildi. Ancak bunun için gereken koşulların taşındığından emin olmak gerekiyor.?

 

Ölüm Aylığı Alanlar da Vergiden Muaf

Vergi iade ödemelerinden kimler faydalanamayacakları sorusuna da açıklık getiren Hakan Erilkun bazı kriterleri taşıyan kişilerin emekli ve tek konut sahibi olsa bile vergi istisnasından faydalanamayacağını şöyle ifade etti: ?Emekli olsa bile bir başka işyerinde çalışıp gelir elde etmeye devam edenler ile birden fazla konutu bulunanlar vergi ödemeye devam edecek. Ancak bankada birikimi bulunanların gelirleri ya da eşinden dolayı ölüm aylığı alanların durumu vergi istisnasından faydalanmalarına engel teşkil etmiyor.?

 

 

 

TGM Trend Gayrimenkul Hakkında: İnşaat, otomotiv ve sigorta sektörü ile interaktif medya alanlarında yaklaşık 40 yıldır faaliyet gösteren Konya merkezli Aydın Holding tarafından kurulan ve ?Gayrimenkul Çözüm Merkezi´ konseptiyle hizmet veren ilk ve tek franchise zinciridir. TGM Trend Gayrimenkul İstanbul Ümraniye Şerifali, İstanbul Ataşehir, İstanbul Arnavutköy- Hadımköy, İstanbul Kartal, İstanbul Kayaşehir Bulvar, İstanbul Altunizade, İstanbul Kozyatağı, İstanbul Başakşehir Medikule, İstanbul Beykoz Kavacık, İzmir Karşıyaka, Konya Selçuklu, Eskişehir, Bursa İnegöl, Afyonkarahisar, Çorum, Trabzon, Ordu ve Kıbrıs Girne bölgelerinde olmak üzere toplam 18 bayisi bulunuyor.