EL ELE VEREREK BAŞARACAĞIZ!

EL ELE VEREREK BAŞARACAĞIZ!

EL ELE VEREREK BAŞARACAĞIZ!

EL ELE VEREREK BAŞARACAĞIZ!

Dünya Kadınlar Günü’nün işçi hakları hareketlerine dayandığını hatırlatan CHP Kadın Kolları Başkanı Bal; “Haklı mücadelemizi el ele vererek başaracağız!” dedi.

CHP Maçka İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Bal, bu yıl ki teması “Çalışma Hayatını Değiştiren Kadınlar 2030’a Kadar Eşitlik” olan mücadelelerini el ele vererek başaracaklarına olan inancını belirtti.

KADINLAR, HAKLARI İÇİN EL ELE VERMEYE HAZIR
8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada, ülkemizde, ilimiz Trabzon’da ve ilçemiz Maçka’da da çeşitli etkinlik ve açıklamalarla kutlanırken, bunlardan birini de CHP Kadın Kolları Başkanı Hülya Bal yaptı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Başkanı Hülya Bal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada kadınlar olarak, kadın kimliği ile eşitlik için mücadelelerini el ele vererek başaracaklarına olan inancını vurguladı.


KÖKLERİ İŞÇİ HAREKETİNE DAYANAN GÜN!
“Dünya Kadınlar Günü’nün kökleri işçi hakları hareketlerine dayanır.” diyen CHP Kadın Kolları Başkanı Hülya Bal, 8 Mart tarihinin Birleşmiş Milletler tarafından da ‘Dünya Kadınlar Günü’ olarak kabul edildiğini hatırlattı. Bu günle ilgili ilk adımın New York’ta 15 bin çalışan kadının, daha kısa mesai süreleri, daha yüksek maaş ve seçme hakkı talep etmesiyle atıldığını belirten Hülya Bal, Dünya Kadınlar Günü’nün temasının her yıl değiştiğini, içinde bulunduğumuz 106. yıldaki temanın ise, “Çalışma Hayatını Değiştiren Kadınlar; 2030’a Kadar Eşitlik” olduğunu aktardı.

“KADINIMIZIN SESİNİ DUYAN YOK!”
CHP Maçka İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Bal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Benim doğduğum coğrafya da önce kadınlar uyanır sonra güneş doğar; güneşi kadınlar doğururdu. Analarımız, bacılarımız hayatımızın yarısı hatta çok daha fazlası. Değerlerimizi ifade eden kadınlarımız doğumdan ölüme kadar hayatın her alanında varlıklarını hissettiğimiz bizi biz yapan değerli kadınlarımız.
Esnaf kadınımız, çiftçi kadınımız ve çalışan kadınımız güzel Maçka’mda ayakta kalabilmek için büyük mücadele veren kadınlarımız. Esnaf kadınlarımız, neredeyse kepenklerini kapatacak durumdalar. Hayvancılıkla uğraşan kadınlarımız yem, silaj ve saman fiyatları yüzünden hayvanlarını ellerinden çıkarmak zorunda kalıyorlar. Çiftçi kadınlarımız ise gübre ve tohum fiyatları altında ezilmekte. Böyle bir durumda kadınlarımızın sesinin duyan yok. Hayatın her alanında olan kadınlarımız cinsel kimliği ile de ezilmekte.
Bu yıl ki temamız çalışma hayatını değiştiren kadınlar 2030’a kadar eşitlik olduğuna göre; Maçkalı kadınlarımızın da kadın kimliği ile eşitlik için bu haklı mücadelemizi el ele vererek başaracağımıza inanıyorum.
8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun.”

Fatma KARAHASANOĞLU