EKONOMİYE DEĞER KATTILAR, ÖDÜLLENDİRİLDİLER

EKONOMİYE DEĞER KATTILAR, ÖDÜLLENDİRİLDİLER

EKONOMİYE DEĞER KATTILAR, ÖDÜLLENDİRİLDİLER

EKONOMİYE DEĞER KATTILAR, ÖDÜLLENDİRİLDİLER

Bakan Turhan, Vali Ustaoğlu, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Milletvekilleri ve Oda başkanlarının katıldığı törende Ekonomiye Değer Katanlar ödüllendirildi.

İhracatın yanında kurumlar ve gelir vergisinde ilk 10´a giren firmalarla, en çok istihdam sağlayan, teknoloji geliştiren ve 50 yılını dolduran 140 firma ödüllendirildi.

?ULUSAL GÜVENLİĞİMİZ HER ŞEYİN ÖNÜNDE!?
Trabzon Ticaret Odası öncülüğünde gerçekleştirilen ödül törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Milletvekili Salih Cora, Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Oda Başkanları ve İş adamları katıldı.
Bakan Turhan törende yaptığı konuşmada, Doğu Akdeniz´deki doğal gaz çalışmalarına değinerek; ?Bakınız S 400 füzelerini boş yere almadık. Ulusal güvenliğimiz her şeyin önünde. Aynı durum ekonomik bağımsızlığımız için de geçerli. Birileri doğu Akdeniz´de doğalgaz ararken, biz izleyici pozisyonunda kalamazdık, kalmadık da.? dedi.

115 ÜLKEYE FINDIK İHRAÇ EDİYORUZ
Konuşmasına Türkiye´nin 115 ülkeye fındık ihracı yaptığını kaydeden Bakan Turhan; ?115 ülkeye fındık ihraç ediyoruz. Fındık ihracatından geçtiğimiz yıl 1 milyar 635 milyon dolarlık gelir elde ettik. Bu yıl maşallah fındık bol, rekoltenin 700 bin tonu bulacağı tahmin ediliyor. Hem bölge insanımız hem de ülkemiz için stratejik bir ürün olan fındığa - fındık bahçelerine gözümüz gibi bakmak zorundayız. Örnek bahçelerimizin sayısı arttıkça hasadımız da kazancımız da çok daha bol ve bereketli olacaktır.? diye konuştu.

?13 MİLYAR 103 MİLYON TL´NİN ÜZERİNDE YATIRIM YAPTIK?
Trabzon´a ulaşım ve erişim yatırımları için bugüne kadar 13 milyar 103 milyon TL´nin üzerinde yatırım yaptıklarını kaydeden Bakan Turhan; ?Bu miktar ülke genelinde dile kolay 741 milyar TL. Ne mi yaptık. Bir örnek vermem gerekirse, yaptığımız yatırımlarla şehrimizin bölünmüş yol uzunluğunu 151 km artışla 224 km´ye yükselttik. BSK kaplamalı yol uzunluğunu 332 km artışla, 414 km´ye uzattık. Yılan hikâyesine dönen Sahil Yolunu da biz tamamladık. Böylece, yolun hareket ve bereket olduğunu en iyi sizler gördünüz. Bakınız, şehrimizin ve bölgemizin turizm potansiyelinin önündeki en büyük engel, sınırlı ve sıkıntılı ulaşım imkânlarıydı. Bu sorunu büyük ölçüde geride bıraktık.? dedi.

ÜRETEREK KAZANMAK, ULVİ BİR DAVRANIŞ
Vali Ustaoğlu; ?Kazançları üzerinden yüksek düzeyde gelir ve kurumlar vergisi ödeyen, ülkemizin ilk 1000 sanayi kuruluşu arasında yer alan firmalarımızla bir arada olmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Üretmek, kazanmak ve insanlara iş imkânı sunmak çok ulvi bir davranış olmakla birlikte Allah tarafından da sevilen, takdir ve teşvik edilen bir iştir.
Devletimiz iş adamlarımızın işini büyütmesine yardımcı olmak ve işyerlerin geliştirmesini sınırlayan, onların işini zorlaştıran her engeli ortadan kaldırmak için önemli çalışmalar ve düzenlemeler yapmaktadır.
İş hayatını kolaylaştırmak, iş adamlarımızın önünü açmak için bürokrasiyle mücadele ve teşvikler gibi uygulamalar var. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın ilan ettiği teşvik paketi de bu çabanın bir göstergesidir. Devlet olarak sizlerin önünün açılması konusunda bürokrasiden kaynaklanan ne tür engel varsa bu engellerin ortadan kaldırılması için yoğun gayret sarf ediyoruz. Sizlere her zaman kapımızın açık olduğunu ifade etmek istiyorum.? şeklinde konuştu.