EĞİTİMCİLERİN BEKLENTİSİ BÜYÜK

EĞİTİMCİLERİN BEKLENTİSİ BÜYÜK

Türk Eğitim-Sen Trabzon Şubesi eğitim çalışanlarının ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere birçok konudaki beklentilerini kamuoyu ile paylaştı.

EĞİTİMCİLERİN BEKLENTİSİ BÜYÜK

Türk Eğitim-Sen Trabzon Şubesi eğitim çalışanlarının ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere birçok konudaki beklentilerini kamuoyu ile paylaştı.

Trabzon Meydan Parkı’nda yaptığı açıklamada eğitim çalışanlarının ekonomik sıkıntılarına değinen Türk Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Coşkun Dilber, bu durumun düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

EĞİTİM ÇALIŞANLARININ DURUMU İYİLEŞTİRİLMELİ
Türk Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Coşkun Dilber, Trabzon Meydan Parkı’nda düzenlenen etkinlikte yaptığı basın açıklamasında eğitim çalışanlarının sorunlarına değindi.
Çok sayıda sendika üyesi ve vatandaşın yer aldığı etkinlikte konuşan Türk Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Coşkun Dilber dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Eğitim çalışanlarının ekonomik sıkıntıları ve özlük hakları ile ilgili açıklamalarda bulunan Coşkun Dilber; “Bu gün tüm kamu çalışanlarının olduğu gibi, eğitim çalışanlarının da ciddi ekonomik sıkıntıları vardır. Alım güçleri düşerken, özlük hakları ile ilgili de ciddi sıkıntılar oluşmaktadır. Eğitimi Milli Eğitimden Üniversitelerimize kadar bir bütün, bu alanda çalışanları da hizmetlisi, memuru, öğretmeni, idari personeli, öğretim görevlisinden akademik personele kadar bir bütün olarak görmekte ve her bir kesimin problemini önemsemekteyiz” dedi.


İYİLEŞME HER KESİME YANSITILMALI
Bu yapıyı bir vücudun azaları şeklinde değerlendiren Dilber açıklamasını şöyle sürdürdü;
“Bir vücudun azaları şeklinde olan bu yapının her hangi birisindeki bir rahatsızlık tüm alanı etkileyecektir. Bu nedenle yardımcı personelden memuruna, şefinden her kesimine hakkaniyet ölçüsünde ekonomik iyileştirme sağlanmalıdır.  Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılacağı ilk olarak 23 Ekim 2018 tarihinde duyurulmuştur. Türk Eğitim-Sen olarak, öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıran ve mesleğin statüsünü sağlam bir zemine kavuşturacak, eğitim alanında hizmet veren tüm eğitim çalışanlarının haklarını koruyan ve geliştiren bir meslek kanunu talebimizi yıllardır ortaya koyuyoruz. Bu doğrultuda Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu desteklediğimizi ifade etmiştik. Tabi bu desteğimiz, devlet memuru olmamız hasebiyle sahip olduğumuz mevcut hak ve kazanımlarımızın baki kalması kaydıyla olacaktır.


SÜREÇ TOPLUMA AÇIK YÜRÜTÜLMELİ
Öte yandan hazırlıkları tamamlandığı söylenen Meslek Kanunu’nun eğitimin paydaşlarıyla henüz paylaşılmamış olmasını da anlayabilmiş değiliz. Kapalı kapılar arkasında süreç yürütülmesini kabul edemeyiz. Ayrıca şu hususu da özellikle vurguluyoruz ki; Söz verildiği halde üç yılı aşkındır Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili somut bir adım atılmamış olması kabul edilemez bir durumdur. Bu durum, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır. Bundan dolayı bu konuda daha fazla gecikme yaşatılmamalı ve 2022 bütçe görüşmelerinin tamamlanmasıyla birlikte meslek kanunu TBMM gündemine getirilmeli ve derhal yasalaşmalıdır. Bu konuda TBMM’deki tüm partilerin katkısını beklediğimizi ifade ediyoruz.”