EĞİTİM SEZONU PANDEMİNİN GÖLGESİNDE BAŞLADI

EĞİTİM SEZONU PANDEMİNİN GÖLGESİNDE BAŞLADI

EĞİTİM SEZONU PANDEMİNİN GÖLGESİNDE BAŞLADI

EĞİTİM SEZONU PANDEMİNİN GÖLGESİNDE BAŞLADI

Tüm yurtta olduğu gibi, Trabzon’da ve ilçemiz Maçka’da da Covit-i9 pandemisinin gölgesinde başlayan eğitim sezonu, kırtasiye sektörünü de olumsuz etkiledi.

Ülkemizde yüz yüze eğitim 21 Eylül Pazartesi günü anasınıfı ve ilkokul 1'inci sınıflarda start alırken, her eğitim sezonu öncesi hazırlıklarını yaparak bu günü dört gözle bekleyen kırtasiye sektörü ise doğrusunu söylemek gerekirse pek mutlu değil.

HER ŞEYE RAĞMEN BİZLER HAZIRIZ
Maçka’nın önde gelen iş insanlarından biri olan kırtasiye dâhil birçok alanda faaliyet gösteren Ali Şahin, kırtasiye sektörünün birçok sorununa bir de pandemi krizinin eklendiğini belirterek; “Her şeye rağmen bizler çalışmalarımızı yaparak sezona hazır bir şekilde bekliyoruz.” dedi.
Covit-19 sebebiyle yaşanan pandemiye rağmen çalışmalarını yaparak sezonun tüm okullar için peyder pey de olsa tamamen açılacağı güne hazır olmak istediklerini söyleyen iş insanı Ali Şahin, Covit-19 salgınının en çok turizm sektörüyle kırtasiye sektörünü etkilediğini ifade etti. İşin ilginç yanı her iki sektörde de iş yapan Ali Şahin, yaşanan sıkıntılarını bir kenara bırakıp Türkiye’nin geleceği olan çocukların eğitim hayatından geri kalmalarını dert ediyor.
İş insanı Ali Şahin, pandemi dolayısıyla yaşanan belirsizliğin de insanları moral olarak etkilediğini aktarırken, ortada net bir durumun olmadığını buna rağmen sezona hazır girmek istediklerini belirtiyor. Şahin, pandemi süreci kendilerini zorlasa da bu işi severek yaptıklarından, bir şikâyetlerinin olmadığını da sözlerine ekliyor.


KIRTASİYECİNİN SIRTINDAKİ YÜK: SIRAMAĞAZALAR!
Covit-19 pandemisinin dünyada duyulmaya başladığı ilk anlardan bu zamana kadar gerek hükümetin aldığı tedbirler gereği, gerekse sağlık açısından çalışmalarını tam manasıyla sürdüremediklerini söyleyen Şahin, salgının ilk zamanlarında bile çalışmalarını aksatmayan sıra mağazaların şimdi de kırtasiye ürünü satarak zaten zor durumda olan sektörü daha da zora soktuğunu kaydetti.
Maçka’da kimin ne sorunu, ne sıkıntısı var, neye ihtiyacı var ya da şartları durumu nedir neredeyse tüm müşterilerinden haberdar olduğunu belirten iş insanı Ali şahin, sıra mağazaların ise böyle bir derdinin olmadığını, yaptıkları tek şeyin sadece satış yaparak kazanç sağlamak olduğunu ifade etti.


YENİ MAĞAZANIN GARİP ŞANSI
Yeni mağazasının açılışı ABD’nin ülkemize yönelik ekonomik yaptırım kararına rastlayan, bu sezon da Covit-19 pandemisine denk gelen Şahin Kırtasiye sahibi Ali Şahin, tüm bunlara rağmen işini umutla ve istekle sürdürmeye devam ediyor. İşini severek yaptığını ve yapmaya da devam edeceğini belirten iş insanı Şahin; “Biz bu işe babamızla başladığımızda yıl 1993’tü! Yıllar içerisinde üzerine koyarak bu işi devam ettirdik. Bugün bulunduğumuz duruma geldik. İnsanların bana bu kadar masrafı neden Trabzon’da yapmıyorsun demelerine ve benim de bu işi Trabzon’da yaptığımda yaptığım yatırımı rahatlıkla geri kazanabileceğime bilmeme rağmen biz Maçka’yı tercih ettik.
Ben Maçkalıyım. Yaşadığım ilçeyi ve yaptığım işi seviyorum. Bu iş uzun yıllar bildiğim ve yaptığım bir iş. Bunu yaparken Maçka’mıza bir faydamız olsun diyerek yatırım anlamında hareket ettik.” şeklinde konuştu.


İŞLERİNİN İÇERİSİNDE KIRTASİYECİLİĞİN YERİ BAŞKA
Maçka’da herkesin birçok farklı işi bir arada yürüttüğünü kendisinin de kırtasiye sektörü dışında çalışmaları olduğunu vurgulayan Şahin’in, turizm alanında bir yatırımı ve turizm seyahati yönünde çalışmaları var. Buna rağmen kırtasiyecilikten vazgeçemeyen Şahin; “Yıllardır bu işle uğraşıyorum ve bu işi seviyorum. Bu bende bir tutku halini aldı. Eğer bir yatırım olacaksa bu önce Maçka’ya olsun anlayışındayım. Bu ilçeye hizmet etmeyi seviyorum.” dedi.
Ali TİRİTOĞLU