EĞİTİM SADECE OKULDA VERİLMEZ! 

EĞİTİM SADECE OKULDA VERİLMEZ! 

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası geçtiğimiz hafta itibariyle başlarken, ilçemiz Maçka’da da mesajlar peş peşe geldi.

EĞİTİM SADECE OKULDA VERİLMEZ

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası geçtiğimiz hafta itibariyle başlarken, ilçemiz Maçka’da da mesajlar peş peşe geldi.

Trabzon’da 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası geçtiğimiz hafta 12 Eylül 2022 Pazartesi günü düzenlenen açılış programlarıyla başlarken, mesajlarda peş peşe geldi.

EFSANE MÜDÜRDEN BAŞARI MESAJI
Trabzon’da olduğu gibi ilçemiz Maçka’da da mevcut Milli Eğitim Müdürü Yaşar Adıgüzel olmak üzere eğitimle ilgili birçok kurum ve kuruluştan benzer mesajlar geldi. Bunlardan biri de Maçka eski Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal’dı.
Eğitim alanında uzun yıllar hizmet veren, özellikle Maçka Milli Eğitim’in başarı çıtasını yükseltmedeki gayret ve başarısı ülkemiz, ilimiz ve ilçemiz düzeyindeki her kurum ve kuruluş tarafından takdir gören Orhan Topal, eğitim öğretimle bağını koparmadığını yayımladığı mesajla gösterdi.


ÇOCUĞUN EĞİTİMİ TEMELDEN BAŞLIYOR
Maçka eski Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal, sosyal medya aracılığıyla yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;
“30 Yılı aşkın bir Eğitim Yöneticisi olarak şunu ifade edeyim ki; Odasını toplayan çocuk hayatını da toparlıyor. Marketten alış veriş yapan çocuk ileride kendisi için doğru seçim yapmayı öğreniyor, kendi başına dolmuşa binen çocuk, il dışına gittiğinde her yolculuğun sonunda bir durak var diyerek barınmayı öğreniyor. Hayat boyu onu taşıyacak tek aracın anne babası olmadığını öğreniyor ve korkmuyor. Yanlışı ve hatası uygun dille yüzüne söylenen çocuk hatasını örtmek için yalan dolan bahane üretmiyor, ‘hata benim’ diyor.


ÇOCUKLARA SORUMLULUK VERİN
Bulaşık makinesini boşaltan çocuk beynini de boşaltmayı öğreniyor. Babasının nasıl para kazandığını gören çocuk, kendisi için ayrılan bütçeye saygı duymayı öğreniyor. Aç kalınca her istediğini vermezseniz, her zaman istediği yiyecek ile tokluk olmayacağını öğreniyor. Anne baba olarak çocuklara akademik destek veremeyebilirsiniz, ancak onlara sorumluluk vermek en büyük yatırım olacaktır. Her çocuğun sağlıklı ve başarılı, öğretmen ve yöneticilerin mutlu ve huzurlu olduğu bir Eğitim Öğretim Yılı diliyorum.”
Ali TİRİTOĞLU