E-TİCARETİN KALBİ TRABZON'DA ATTI

E-TİCARETİN KALBİ TRABZON

E-TİCARETİN KALBİ TRABZON'DA ATTI

E-TİCARETİN KALBİ TRABZON'DA ATTI 

Trabzon, geçtiğimiz günlerde bugüne kadar gerçekleştirilen ve tarihinin en kalabalık eğitim organizasyonlarından birine ev sahipliği yaptı. 

Trabzon, tarihinin en kalabalık eğitim organizasyonlarından birine ev sahipliği yaparken, Worldef E-ticaret Vakfı tarafından e-ticaret ve e-ihracat farkındalığını artırmak amacıyla gerçekleştirilen Anadolu Turnesinin Karadeniz ayağı Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

TRABZON, TARİHİNİN EN KALABALIK ORGANİZASYONU 
Trabzon, geçtiğimiz günlerde tarihinin en kalabalık eğitim organizasyonlarından birine ev sahipliği yaptı. Worldef E-ticaret Vakfı tarafından e-ticaret ve e-ihracat farkındalığını artırmak amacıyla gerçekleştirilen Anadolu Turnesinin Karadeniz ayağı Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ev sahipliğinde Trabzon bir otelde gerçekleştirildi. 2 gün süren ve 700 katılımcının ağırlandığı etkinlikte e-ticaret alanının duayen isimleri ve sektör profesyonelleri bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla ele alındı. Amazon, Alibaba, Etsy gibi dünya devi şirketlerin yetkilileri dâhil toplam 16 farklı konuşmacının sahne aldığı ve yapay zekânın e- ihracata katkısından, e-ticaret yazılım ve entegrasyonlarına, e-ihracatta pazaryerlerinden, e- ticaretin lojistiği ve e-ihracatta dijital pazarlamaya kadar e-ticaret ve e-ihracat tüm boyutları etkinliğin soru-cevap bölümleri ile devam etti. 

E-TİCARET VE E-İHRACAT HAYATIMIZIN MERKEZİNE YERLEŞTİ 
Etkinliğin açılışında konuşan Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan; “E-ticaret ve e-ihracat pandemiden önce de hayatımızdaydı ancak, pandemiyle birlikte hayatımızın büyük oranda merkezine yerleşti. Bu nedenle e-ticaret ve e-ihracat artık firmalarımız için bir opsiyon değil bir zorunluluk haline geldi. Dünyadaki trendler izlendiğinde kısa zamanda e-ticaretin geleneksel ticareti yakalayacağına hatta geçeceği de aşikâr. Bu nedenle firmalarımızı e-ihracata teşvik etmek amacıyla devletimiz de Ağustos ayında e-ihracata yönelik destek mekanizmalarını devreye aldı. Biz de Doğu Karadeniz Bölgemizde bu ticaret metodunun yaygın kullanımını sağlamak ve bu alanda faaliyet göstermek isteyen girişimcilere yol göstermek amacıyla Worldef E-Ticaret Vakfı iş birliği ile bu programı gerçekleştirdik. Katılımcıların yoğun ilgisi sayesinde kısa sürede kontenjanlar doldu. E-ticaret ve e-ihracata gösterilen bu yoğun ilgi ve katılım, bizler için sektörün geleceğinin ne kadar parlak olduğunun bir göstergesi” dedi.

“TÜM EĞİTİM ORGANİZASYONLARINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ” 
Gürdoğan; “DKİB olarak hedefimiz dünya ticaret sistemlerinde yaşanan her gelişmeyi ve ortaya çıkan tüm teknolojik imkânları bölgemizde faaliyet gösteren ticaret erbabına ulaştırmak, Doğu Karadeniz Bölgemizin her alanda tüm ticaret sistemlerinde yetkin duruma gelmesini sağlamak ve bölge ihracatımızı daha yüksek seviyelere ulaştırmak. Bu nedenle e-ihracat başta olmak üzere üyelerimizin ihtiyaç duyduğu tüm eğitimlerin organizasyonlarını gerçekleştirmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.