DÜNYA 4.'ÜNCÜSÜ KTÜ UZAY KULÜBÜ ABD YOLUNDA

DÜNYA 4.

Geçtiğimiz haftalarda KTÜ Rektörü Prof. Dr. Çuvalcı’yı ziyaret eden Dünya 4’üncüsü KTÜ Uzay Kulübü ABD için çalışıyor.

DÜNYA 4.'ÜNCÜSÜ KTÜ UZAY KULÜBÜ ABD YOLUNDA

Geçtiğimiz haftalarda KTÜ Rektörü Prof. Dr. Çuvalcı’yı ziyaret eden Dünya 4’üncüsü KTÜ Uzay Kulübü ABD için çalışıyor.

Dünya 4’üncüsü KTÜ Uzay Kulübü, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’yı ziyaret etti.

%99.0741 PUANLA DÜNYA 4’ÜNCÜSÜ!
KTÜ Uzay Kulübü Danışmanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Çavdar ve KTÜ Uzay Kulübü öğrencileri tarafından oluşturulan ve hakemlerin değerlendirmeleri sonucu Ön Tasarım Raporu’ndan (PDR) %99.0741 puan alarak dünya 4'üncüsü olan KTÜ Uzay CanSat Takımı Üyeleri KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’yı ziyaret etti.
Ziyarete KTÜ Takım Üyeleri; Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Kadri Can Ülker, Mustafa Durukan, Alipaşa Öksüz, Enes Mercan, Makine Mühendisliği Bölümü’nden Murat Duysak, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Yunus Gündüz ve Mustafa Filiz, Gemi İnşaat ve Gemi Makinaları Bölümü’nden Resul Yılmaz ve Harita Mühendisliği Bölümü’nden Duhan Günsel katıldı.


ÇALIŞMALAR SON SÜRAT DEVAM EDİYOR
Ziyarette, 9-12 Haziran 2022 tarihlerinde, Virginia Tech/USA’da gerçekleştirilecek olan yarışmaya katılmaya hak kazanan KTÜ Uzay CanSat Takımı; CDR, ETD, Uçuş ve PFR aşamalarını da başarılı şekilde aşıp derece ile Türkiye’ye dönmek için çalışmalarına son sürat devam ettiği bildirildi. 
Uzay alanında tasarım, üretim ve fırlatma faaliyetlerini içeren CanSat Yarışması’nda ön elemeyi geçen, Virginia’da final heyecanı yaşayacak üniversiteler arasında yer alan ve Türkiye’yi ABD’de temsil edecek olan KTÜ CanSat Takımı ve diğer üniversite takımlarından, uzay sistemlerini tasarlamaları ve üretmeleri bekleniyor.


TÜM İMKÂNLARIMIZLA ARKALARINDAYIZ
KTÜ Prof. Dr. Çuvalcı ise; “Süreçte emeği geçen akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizi, başarılarından ötürü kutluyor; bilimsel araştırmalarına tüm imkânlarımızla destek veriyor ve kendilerine başarılar diliyorum.” dedi. 
Hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından ziyaret sona erdi.