DSİ SUYLA BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

DSİ SUYLA BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

DSİ SUYLA BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

DSİ SUYLA BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

Trabzon’u Maçka’daki Atasu Barajı ile suya doyuran DSİ Gehel Müdürlüğü, Gümüşhane’deki mümbit toprakları da Gültepe Göleti ile suya kavuşturacak.

DSİ Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar sayesinde, Gümüşhane’deki Gültepe Göleti ile mümbit topraklar suya kavuşacak.

SU YAPILARI VE MODERN SULAMA GELİŞİYOR
Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde yaptığı yatırımlarla, mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.  Gümüşhane ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynarken, DSİ Genel Müdürlüğü, son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyor.

BİN 360 DEKAR ARAZİ SULANACAK
Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.
Gümüş diyarı Gümüşhane’nin Kelkit İlçesinde inşaat çalışmaları devam eden Gültepe Göleti’nde % 54 fiziki gerçekleşmenin sağlandığını belirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın; “Çalışmaları devam eden Gültepe Göleti’nin tamamlanması ile 1 360 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır.” dedi.

BÖLGE İNSANINA EK GELİR KAPISI
Temelden 22 metre yüksekliği olan Gültepe Göleti’nin, 0,28 milyon m3 su biriktirme hacmine sahip olduğunu belirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın; “Gültepe Göleti’nin tamamlanması ve bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artacak, hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacaktır. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölgede istihdama katkı sağlanması ve yapılacak sulu tarım ile birlikte 2019 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 1 Milyon 24 Bin TL gelir artışı sağlanması hedeflenmektedir.” diye konuştu.