DSİ ÜLKE TOPRAKLARINI SULAMAYA DEVAM EDİYOR

DSİ ÜLKE TOPRAKLARINI SULAMAYA DEVAM EDİYOR

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mevlüt Aydın, uyguladıkları çalışmalarla ülkenin çehresini değiştireceklerini ifade etti.

DSİ ÜLKE TOPRAKLARINI SULAMAYA DEVAM EDİYOR

Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mevlüt Aydın, uyguladıkları çalışmalarla
ülkenin çehresini değiştireceklerini ifade etti.

Yürüttüğü çalışmalarla ülke topraklarını su ile buluşturmaya devam eden Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Bayburt´a yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını suladı. 

DSİ´DE DURMAK YOK
Vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin ederken, derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam eden DSİ Genel Müdürlüğü, ülkenin bu yönde imarı noktasında üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirmeye çalışıyor.
Bu doğrultuda Bayburt´ta son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.
Kurum tarafından tarım alanlarında gerçekleştirilen projeler doğrultusunda gelişen tarım sektörü, diğer sektörlerin de itici sektörü olurken, sulama projelerinin devreye girmesi ile sulanan arazilerde sulama öncesi ve sulamadan sonraki durum arasında ciddi gelir artışları meydana geliyor.
Bu artış il genelinde ve civar illerde doğrudan veya dolaylı olarak birçok sektöre yansıyarak kendini gösteriyor.
Sulama Projeleri vatandaşların gelir düzeyi ve hayat standardını yükselterek, bölge ile diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak, kırsal alandaki verimliliği ve istihdam imkânlarını artırarak, sosyal istikrar, ekonomik büyüme gibi milli kalkınma hedeflerine katkı sağlıyor.

BAYBURT´A 6 BARAJ İNŞA ETTİK
DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın; ?Bayburt´un hasretle beklediği barajları bir bir hizmete aldık. Son 16 yılda tamamladığımız 6 baraj ile vatandaşlarımızın yüzünü güldürdük. Bayburt için çok önemli bir tesis olan Demirözü Barajını bitirmek Allaha çok şükür bize nasip oldu. Baraj ile 112.600 dekar zirai arazi sulanacak ve Bayburt tarımına büyük katkı sağlanacaktır. Sulanacak bu arazinin 25 Bin dekarı sulamaya açılmıştır.? dedi.

İNŞAATI DEVAM EDEN 11 BARAJ VE 6 GÖLET?
Bayburt´un mümbit topraklarını sulamak ve ilin kalkınmasını hızlandırmak için 11 baraj ve
6 gölet daha inşa ettiklerini açıklayan Genel Müdür Aydın, sulama projelerinin devreye girmesi ile sulanan arazilerde sulama öncesi ve sulamadan sonraki durum arasında ciddi gelir artışları meydana geldiğini belirtti.
BAYBURT´UN TOPRAKLARINI SULUYORUZ?
DSİ Genel Müdürü Mevvlüt Aydın; ?Son 16 yılda tamamladığımız sulama tesislerimiz ile 74 Bin 550 dekar arazinin sulanmasını sağlayarak çiftçilerimize 36 milyon TL zirai gelir artışı sağladık.  İnşaatı devam eden sulama tesisleriyle 106 Bin 120 dekar araziyi daha sulayacağız.? diye konuştu.

 

İÇMESUYU PROBLEMİNİ ÇÖZDÜK?
İçmesuyu projeleri hakkında da kısa bir değerlendirme yapan DSİ Genel Müdürü; ?Bayburt İçmesuyu Tesislerini 2011 yılında tamamladık. İnşa ettiğimiz 23 km isale hattı ile Masat ve Dilenci su kaynaklarından Bayburt şehir merkezine yıllık 8,33 milyon m³ içme ve kullanma suyu temin ettik ve şehrin içmesuyu problemini çözdük.? dedi.

TAŞKIN KORUMA TESİSLERİYLE HALKIMIZI VE KORUDUK?
?Son 16 yılda Bayburt´ta inşa ettiğimiz 43 adet taşkın koruma tesisi ile; Bayburt şehir merkezi, 39 meskûn mahal ve 7 Bin 710 dekar araziyi taşkın zararlarından koruduk. 11 adet taşkın koruma çalışması da devam etmektedir.
Bayburt Merkez Çoruh Nehri ve Yan Kolları Islahı 2. Kısım işi ile Bayburt şehir merkezi taşkın hasarlarından korunacaktır. Şehrin çehresini değiştirecek bu projenin inşaat çalışmaları devam etmektedir.? diye konuşan Mevlüt Aydın, uygulamaya koydukları çalışmalarla
Bayburt´un çehresini değiştireceklerini sözlerine ekledi.