DRİFT VE ABART EGZOZA JANDARMA ENGELİ

DRİFT VE ABART EGZOZA JANDARMA ENGELİ

DRİFT VE ABART EGZOZA JANDARMA ENGELİ

DRİFT VE ABART EGZOZA JANDARMA ENGELİ 

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı, kafasına göre davranarak huzur ve asayişi bozmak isteyenlere göz açtırmıyor. 

Trabzon’un Ortahisar ve Akçaabat ilçelerinde drift yapan ve yolları kapatarak kutlama yapan kişiler, jandarma engeline takıldı.

JANDARMA,HUZURU BOZANLARA İZİN VERMEDİ 
Trabzon İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce sanal devriyeler esnasında kent genelinde drift yapan ve yolları kapatarak kutlama yapan kişilere ait görüntüler tek tek incelenerek, kuralları ihlal eden kişiler tespit edildi. Siber jandarma ekiplerince sosyal medya hesaplarında yapılan araştırmalarda Temmuz ayında Ortahisar ilçesi Aktoprak Mahallesi ve Akoluk Mahallesi’nde drift yapan, Yalıncak Mahallesi’nde Trabzon-Rize yolunu keserek düğün kutlaması yapan ve Akçaabat ilçesindeki Yıldızlı Mahallesi’nde drift yapan sürücüler yakalanırken, trafik jandarma ekiplerince ise Ortahisar’ın Yalıncak ve Pelitli mahallelerinde abart egzoz kullanarak gürültü yapan sürücüler tespit edildi.

CEZALARINI ÇEKECEKLER 
Tespit edilen sürücüler hakkında gürültü yapmak ve kişilerin huzur ve sükûnunu bozmaktan idari para cezası uygulanırken, araçlar 2 ay süreyle trafikten men edildi. Ehliyetlerine de 2 ay süreyle el konulan sürücüler hakkında, trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçundan adli işlem başlatıldı.