?DOPİNG ETKİSİ YAPACAK!?

?DOPİNG ETKİSİ YAPACAK!?

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan; ?7,4´lük büyüme ihracata doping etkisi yapacak!?

?DOPİNG ETKİSİ YAPACAK!?

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan; ?7,4´lük büyüme ihracata doping etkisi yapacak!?

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, 2017 yılında meydana gelen 7,4 oranındaki büyümenin ihracata doping etkisi yapacağını belirtirken, bu durumun kendileri açısından da moral kaynağı olduğunu kaydetti.

TÜM TAHMİNLERİ ALT ÜST ETTİ!
Gürdoğan; ?Türkiye ekonomisinin tüm uluslararası derecelendirme kuruluşlarının yanlı tahminlerini dahi alt üst ederek 2017 yılında yüzde 7,4 büyük göstermesi ve bu büyüme oranında da ihracatın payının ön planlarda olması ihracat camiasında büyük moral kaynağı olmuştur.? dedi.
Türkiye´nin tüm gelişmiş ülkeler yanında G20 ülkeleri arasında da en hızlı büyüyen ekonomi olması ve en yüksek büyüme oranına ulaşmasının uluslararası piyasalarda Türkiye imajına büyük katkı sağlayacağının altını çizen DKİB Başkanı Gürdoğan şu ifadelere yer verdi;
?Hükümetimizin kararlı bir şekilde uygulamış olduğu ekonomi politikaları yanında, yatırım ortamının iyileştirilmesi ve ihracata yönelik yatırıma yönelik destek mekanizmalarındaki destek ve iyileştirmeler, yatırımcı ve ihracatçımızın finansman imkânlarına erişiminde yapılan kolaylıklar bu rekor büyüme oranının gerçekleşmesine büyük katkı yapmıştır.

?ULUSLARARASI KURULUŞLAR ŞOKTA´

Hiçbir gerekçe göstermeden tamamen algı operasyonları ve maksatlı tutumları ile Türkiye notunu sürekli düşüren ve risk algısı oluşturmaya çalışan sözde uluslararası kuruluşlar Büyük Türkiye´nin bu başarısı karşısında büyük şok yaşadıkları açıkça ortadadır. Hiçbir güç Türkiye´nin son yıllarda uluslararası arenadaki kararlı yükselişini engelleyemeyecektir. Ülkemiz Büyük Türkiye 2023 hedeflerine kararlı adımlarla yaklaşmaktadır. Bununla birlikte belirlenen bu hedeflere ulaşarak dünyanın 10´uncu büyük ekonomisi olma hedefini yakalayacağına inancımız tamdır!?

?İHRACATÇININ KATKISI BÜYÜK!?

Bu rekor düzeyde büyüme rakamının oluşmasında ihracatın ve ihracatçının büyük katkısı olduğunu hatırlatan Ahmet Hamdi Gürdoğan;?Bu başarının önümüzdeki dönemde ihracatımıza da önemli katkı yapacağına inanmaktayız.? dedi.
DKİB Başkanı Gürdoğan açıklamasını şöyle sürdürdü;
?Çünkü her geçen gün bu başarı hikâyeleri ile uluslararası piyasalarda olumlu algısı yükselen Türkiye´mizin potansiyelini gören iş adamları Ülkemize yönelik yatırımlarını artırmakta, oluşturulan güven ortamı nedeniyle ülkemiz iş adamları ile iş birliklerini geliştirmektedir.

Bundan dolayı, bunca hain terör ve işbirlikçilerinin Ülkemiz aleyhine oluşturdukları hain emellerine rağmen, İş âlemi camiamıza ihracatçımıza bu başarı gururunu yaşatan tüm kesimlere, iş adamlarımıza, ihracatçımıza, Ülkemize yatırım yapan herkese ve başta Hükümetimize ihracat camiası olarak şükranlarımızı sunuyoruz.?
Ali TİRİTOĞLU