DKİB ÜYESİ İHRACATÇILAR RUSYA’DAN UMUTLU DÖNDÜ

DKİB ÜYESİ İHRACATÇILAR RUSYA’DAN UMUTLU DÖNDÜ

DKİB ÜYESİ İHRACATÇILAR RUSYA’DAN UMUTLU DÖNDÜ

DKİB ÜYESİ İHRACATÇILAR RUSYA’DAN UMUTLU DÖNDÜ

DKİB tarafından gerçekleştirilen Doğu Karadeniz Bölgesi İnşaat Malzemeleri Sektörü heyeti Rusya’dan umutlu döndü. 

Doğu Karadeniz Bölgesi Yapı Sektörü ihracat kapasitesinin geliştirilmesi ve yeşil dönüşüme hazırlanması Ur-Ge projesi kapsamındaRusya’nın St. Petersburg şehri ziyaret edildi. 

DKİB HEYETİ ST. PETERSBURG’TA 
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) tarafından yürütülmekte olan Doğu Karadeniz Bölgesi Yapı Sektörü İhracat Kapasitesinin Geliştirilmesi ve Yeşil Dönüşüme Hazırlanması UR-GE projesi kapsamında Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ve Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) organizasyonu ile 10-14 Eylül 2023 tarihlerinde Rusya’nın ikinci büyük şehri St. Petersburg’a yönelik ticaret heyeti programı gerçekleştirildi. 

DKİB RUSYA’DAKİ GÖRÜŞMELERDEN UMUTLU 
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve heyet Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan; bölge firmalarından müteşekkil projede yer alan firmalardan 28 katılımcı iş insanı ile gerçekleştirilen Rusya Federasyonu St. Petersburg Ticaret Heyeti programının umduklarından çok daha verimli geçtiğini söyledi. 
Yaptıkları temas ve görüşmelerden verimli sonuçlar alacaklarından emin olduklarını belirten Gürdoğan, program kapsamında Rus ithalatçı firmalar ile yapılan ikili iş görüşmelerinde firmaların 38 Rus şirketle yapılan 103 görüşmenin ardından, önemli bağlantılara imza attıklarını ifade etti. 

DKİB ÜYESİ FİRMALAR AVANTAJLI 
Yıllık bazda ortalama 18 milyar Dolar düzeyinde inşaat ve yapı malzemeleri ithalatı bulunan Rusya Federasyonu pazarından çok daha üst miktarda pay almak için çalışma yaptıklarına değinen Gürdoğan, Türk İnşaat Sektörünün geçtiğimiz yıllarda Rusya Federasyonu’nda çok başarılı projelere imza atmış olması ve pazarda da Türk ürünlerinin kalitesinin çok iyi bilinir olmasının Türk iş insanları için çok önemli bir avantaj olduğunu vurguladı. Bu başarının da yaptıkları görüşmelerde Rus yetkililerce ifade edilmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Gürdoğan, bunun yanında sektör açısından da pazara girişte DKİB üyesi firmalara avantaj sağlayacağını ifade etti. 

GÖRÜŞMELERDEN ÜMİTLİYİZ 
Heyete katılan firmalar St. Petersburg şehrinde inşaat ve yapı malzemeleri pazarlarına yaptıkları ziyarette, Türk ürünlerinin hem fiyat ve hem de kalite açısından rekabet imkânının çok güçlü olduğunu gördüklerini belirterek, yapılan görüşmeler kapsamında Doğu Karadeniz Bölgesinden Rusya Federasyonu St. Petersburg şehrine ihracatın başlayacağından çok ümitli olduklarını belirtti.