DIŞ KAYNAKLI!

DIŞ KAYNAKLI!

Maçka´daki Anayasa Paneli´nde konuşan Korkmazcan; ?Türk milleti ?Hayır´ oylarıyla 16 Nisan´da dış kaynaklı anayasa dayatmalarına gereken cevabı verecektir.?

DIŞ KAYNAKLI!

Maçka´daki Anayasa Paneli´nde konuşan Korkmazcan; ?Türk milleti ?Hayır´ oylarıyla 16 Nisan´da dış kaynaklı anayasa dayatmalarına gereken cevabı verecektir.?


Eski Meclis Başkanı ve Milli Anayasa Hareketi Başkanı Hasan Korkmazcan, eski Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz ile eski Milli Savunma Bakanı Barlas Doğu´nun konuşmacı olarak katıldığı Anayasa Paneli, Maçka İpekyolu Park Otel´de gerçekleştirildi.
CHP Trabzon ve Maçka ilçe teşkilatı, Atatürkçü Düşünce Derneği Trabzon ve Maçka İlçe yönetimleri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Trabzon Şubesi ve Türk Tabipler Birliği Trabzon İl Başkanlığı´nın hazır bulunduğu panelin açılışında konuşan eğitimci İsmet Eyüboğlu, katılımcı sayısını az bulmasına karşın öz olarak değerlendirdi.

AZ AMA ÖZ!
Panel öncesinde kapı kapı dolaştıklarını, esnaf, vatandaş hâttâ mahalle muhtarlarıyla bile görüştüklerini belirten Eyüboğlu, bunun sonucunda ortaya çıkan görüntünün nicelik bakımından yetersiz olmakla birlikte özde yararlı bir katılımcı profili oluştuğunu söyledi.
Türkiye´nin de içinde bulunduğu coğrafyanın büyük risk altında olduğunu, Ortadoğu´da yaşanan gelişmelerin Türkiye´yi de yakından ilgilendirdiğini belirten İsmet Eyüboğlu, zamanın ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice´in bir konuşmasında bölgede yaşanacak gelişmeleri adeta itiraf ettiğini ifade etti.

HEDEF TÜRKİYE´DİR!
Eyüboğlu Irak, Libya ve Suriye´de yaşanan gelişmelerin ülkemizi de tehdit eder hale geldiğini söylerken, ABD´nin hedefinin Türkiye´nin bölünmesi olduğunu ileri sürdü.
?Biz bu filmi daha önce de gördük!? diyen Eyüboğlu, düşmanın tüm kararlı tutumuna karşın başarılı olamayacağını vurguladı.
Tüm bu süreçte yaşanan Anayasa Değişikliği tartışmasının ne yeri, ne de zamanı olduğunu söyleyen İsmet Eyüboğlu, günümüzde yaşanan Evet-Hayır tartışmasının 12 Eylül öncesi yaşanan Sağ-Sol tartışmasına benzediğini, bu bakımdan da dikkat edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

YETKİLERDE AYRICALIK!
Eyüboğlu´nun konuşmasının ardından panele geçilirken, eski Milli Savunma Bakanı Barlas Doğu kendisiyle ilgili yaptığı kısa bilgilendirmenin ardından yaptığı değerlendirmede referandum sürecinin Feto Projesi olabileceğini öne sürerken; ?Bu Anayasa Değişikliğine hiç gerek yoktu!? dedi.
Barlas Doğu´nun ardından söz alan Eski Meclis Başkanı ve Milli Anayasa Hareketi Başkanı Hasan Korkmazcan, hükümetin referandum kampanyasında Anayasadan doğan hak ve yetkilerini millet için değil, ?Evet´ kampanyasını yürütenler için kullandığını söyledi. ?İmamdan banka memuruna kadar bütün kamu görevlileri adeta birer kampanya elamanına dönüştürülmüştür? diyen Korkmazcan, Evet´çilerin kampanyasında ileri sürülen iddiaların bugünden tamamen çöktüğünü ileri sürdü.
Anayasa Değişikliği sürecini dış kaynaklı olduğunu iddia eden Hasan Korkmazcan; ?Türk milleti ?Hayır´ oylarıyla 16 Nisan´da dış kaynaklı anayasa dayatmalarına gereken cevabı verecektir. Türkiye 17 Nisan itibarı ile gerçek gündemi olan terör kılıklı saldırıları ortadan kaldırmak, komşuları ile barışı sağlamak ve yeniden milli ekonomiyi kuracak, milli seferberliği başlatacaktır.? diye konuştu.

OLDUBİTTİYE GETİRİLİYOR!
Son olarak konuşan eski Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz ise, demokratik bir ortamda tartışma imkânı bulamamaktan yakındı. Anayasa Değişikliğinin halk huzurunda münazara edilmeden oldubittiye getirilmek istendiğini söyleyen Öksüz, bu konudaki en büyük sorumlu olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´yi ve onun tavrını gösterdi. Milletin etnik ve dini konular kullanılarak bölündüğünü öne süren Enis Öksüz; ?Merdiven altından gelen ?Şeyhim bilir ben bilmem´ anlayışı bugün kendini adam akıllı belli etmektedir. Bugün din, indirilmiş din anlayışından kopup uydurulmuş din anlayışına dönüşmektedir. Oysa araştırıp sorgulamadan verilen kararların sakıncaları tarihimizde mevcuttur. Günümüzde de Anayasa Değişikliği örneğinde olduğu gibi salt itaat anlayışının meydana getirdiği manzaralar, camilerde bile ?Evet´ propagandası ile kendini göstermektedir!? ifadelerini kullandı.
Ali TİRİTOĞLU