DİJİTALLEŞME DESTEĞİNE TEŞEKKÜR

DİJİTALLEŞME DESTEĞİNE TEŞEKKÜR

DİJİTALLEŞME DESTEĞİNE TEŞEKKÜR

DİJİTALLEŞME DESTEĞİNE TEŞEKKÜR

Trabzon iş dünyasından işletmelere 1 milyon lira dijitalleşme desteğinden dolayı başta Bakan Varank olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür.

KOSGEB tarafından işletmelere 1 milyon liraya kadar dijitalleşme desteği sunulmasını değerlendiren Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, imalat sanayinde dijitalleşmenin çok önemli olduğunu belirterek devletin bu alandaki desteğini çok isabetli bulduğunu ifade etti.
Başkan Hacısalihoğlu başta Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

KOBİ’LERE DESTEK ÜLKE EKONOMİSİNE DESTEKDİR
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu KOBİ’lerin her alanda ve her dönemde desteklenmesinin ülke ekonomisi için çok fayda getirdiğini belirterek, yeni açıklanan KOSGEB’in KOBİGEL programının önemine dikkat çekti. İmalat sanayindeki işletmeleri bu destekten yararlanmaya davet eden Başkan Hacısalihoğlu; “17 Eylül’e kadar açık olacak bu destekten işletmelerimizi istifade etmeye çağırıyoruz” dedi. Desteğin bir bölümünün de hibe olduğuna dikkat çeken Hacısalihoğlu şunları vurguladı;
“Proje Teklif Çağrısı kapsamında işletme başına 300.000 TL’ye kadar geri ödemesiz, 700.000 TL’ye kadar geri ödemeli (teminat veya KGF kefaleti karşılığı) olmak üzere toplam 1.000.000 TL’ye kadar destek verilebilecektir. Bu büyük bir fırsattır. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a bu destekle işletmelerimizi buluşturduğu için iş dünyası adına teşekkür ediyorum.”

İMALAT SANAYİNDE DİJİTALLEŞMEYE 1 MİLYON LİRA DESTEK
İmalat Sanayinde Dijitalleşme desteği KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında iş dünyasına sunuldu. Desteğin hedefleri şöyle sıralandı;
Büyük veri, nesnelerin interneti, akıllı sensörler, endüstriyel robot teknolojileri, artırılmış gerçeklik.
17 Eylül’e kadar açık olacak bu çağrıya e-Devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. Çağrı sonuçlarının Kasım ayı sonunda açıklaması öngörülüyor.