DEVLET VE MİLLET İÇİN TÜGVA!

DEVLET VE MİLLET İÇİN TÜGVA!

TÜGVA gençlerin başıboş değil vatana ve millete bağlı, milli ve manevi değerlere saygılı bireyler olarak yetişmelerini sağlıyor.

DEVLET VE MİLLET İÇİN TÜGVA!

TÜGVA gençlerin başıboş değil vatana ve millete bağlı, milli ve manevi değerlere saygılı bireyler olarak yetişmelerini sağlıyor.

Son birkaç aydır üzerinde adeta bir algı operasyonu yürütülen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), vakıf verilerinin tahrif edilerek sızdırılması soruşturması ve ‘kamu kaynaklarından para verdiler’ suçlamalarının cevabını hukuk önünde sorulacağını belirtirken, TÜGVA Maçka İlçe Başkanı Aydoğan Eyüp de gazetemize yaptığı açıklamada vakfın faaliyet ve amaçları hakkında bilgilendirmede bulundu.

ZİHİNSEL, BEDENSEL, AKADEMİK VE AHLAKİ GELİŞİM
Açıklamasında Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) desteklediği gençlerin zihinsel, bedensel, akademik ve ahlaki gelişimine katkı sağlamayı amaç edindiğinin altını çizen Maçka TÜGVA Başkanı Aydoğan Eyüp, vakıf faaliyetlerinin salt maddi yardımlar olarak değerlendirilemeyeceğini vurguladı.

TÜGVA VATANA VE MİLLETE BAĞLI GENÇLER YETİŞTİRİYOR!
Maçka Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Başkanı Aydoğan Eyüp, gazetemiz Maçka Haber’e yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
“Vakfımız desteklediği gençlerde zihinsel, bedensel, akademik ve ahlaki gelişimine katkı sağlamak üzere veya gerçekleştireceği faaliyetlerde, gençlerin ailelerine, milletine ve vatanına olan bağlılığını güçlendirmek, milli ve manevi değerleri kazandırmak esastır. Vakıf faaliyetleri, salt maddi yardımlar olarak değerlendirilemez. Vakıf faaliyetlerinin, irade beyanında belirtilen çerçevede yürütülmesi esastır.


ADALET VE AHLAKİ DEĞERLERE VURGU
Bu doğrultuda;
Aile kurumunun toplumun temel taşı olduğu bilinciyle çocuklara ve gençlere yönelik yapılacak etkinlik, faaliyet ve hizmetlerde ailelerin desteğini almak.
Gerekli durumlarda ailelerin, çocuklara yönelik çalışmalara katılımı sağlanarak veya ailelere özel programlar yaparak hem aileleri bilgilendirmek hem de beklentilerini öğrenmek.
Çocuklara yönelik çalışmalarda adalet ve ahlak değerleri gereğince herhangi bir ayrım gözetmeden davranmak, toplumsal ve kişisel gelişime fayda sağlamak esastır.


BAŞIBOŞ DEĞİL BİLİNÇLİ GENÇLİK
Biz TÜGVA olarak; gençliğimizin başıboş geleceğini bize dayatan yaklaşımlara rağmen, inanmışlık ve azim içinde ‘genç’ tanımını değiştirmek adına yola çıktık.
Kamuoyuna;
Tüm faaliyetlerini halka açık ve şeffaflıkla sürdüren, kamu yararına vakıf statüsü olan ve tamamen gönüllülük esas alınarak faaliyetlerine devam eden Türkiye Gençlik Vakfı’na suç isnat etmek için sahte ve asılsız belgelerle akıl almaz hayali iftiralarla başlatılan kumpas sürecinde sahte ve asılsız belgeleri sosyal medyada ilk servis edenler başta olmak üzere TÜGVA’ ya karşı karalama ve iftira kampanyası düzenleyenler ile alakalı savcılığa suç duyurularını gerçekleştirmeye devam etmekteyiz. Bize isnat ettirilen asılsız suçlamalara ilişkin elinde belge olup da bunu kamuoyuyla paylaşmayanları Allah’a havale ediyoruz;

 

Hakkımızda;
TÜGVA Türkiye Gençlik Vakfı, dünya üzerinde iyi ve güzele dair ne varsa savunan, her daim hakkın ve adaletin tarafında olacak bir nesil yetiştirme amacıyla kurulmuş yeni nesil bir gençlik vakfıdır. Bu çizgimizden hiçbir vakit sağmayacağımızı söyleyerek tüm gönül verenlerimizi yürekten selamlıyoruz.”
Ali TİRİTOĞLU