DEVLET DESTEĞİ BEKLİYORUZ

DEVLET DESTEĞİ BEKLİYORUZ

DEVLET DESTEĞİ BEKLİYORUZ

DEVLET DESTEĞİ BEKLİYORUZ

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, sektörün gelişmesi için talebin her geçen yıl hızla arttığı su ürünlerine devlet desteğinin şart olduğunu söyledi.

Trabzon iş dünyasının merkezi konumundaki Trabzon Ticaret ve sanayi Odası´nın Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu; ?Su ürünleri sektörüne devlet desteği bekliyoruz!? dedi.

SU ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ BEKLENTİDE
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, bölgede hızla büyüyen ve önemli bir ihracat ürünü haline gelen su ürünleri yetiştiriciliği sektörüne devlet desteğinin artırılmasını beklediklerini söyledi.
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, bölgede son yıllarda özellikle somon üretiminde ciddi artışlar yaşandığını ve başta Japonya olmak üzere birçok ülkeden talep alındığını belirterek, ?Trabzon´da 2019 yılında 6 bin ton somon üretimi yapılmasını bekliyoruz. Ama talep her geçen gün artıyor. Su ürünlerinde ilk etapta yapılması gereken hem kapasite kullanımının hem de üretim kapasitelerinin artırılmasıdır. Şu anda mevcut kapasitenin yarısı kullanılıyor. Kapasitenin artırılması gerekiyor. Bunun da yatırımla olacağı ortada.? dedi.

YENİ ÜRETİM ALANLARINA İZİN VERİLMELİ 
Başkan Hacısalihoğlu, sektörün gelişmesi ve talepleri karşılaması için desteklerin önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi;
?İsteğimiz Ziraat Bankası´nın tarım kredilerini hayata geçirmesi ve artırması olacaktır. Bu durum önemli bir ihracat kalemi haline gelen su ürünleri ve özellikle somon balığı üretiminde yatırımcının önünü açacaktır. Bölgede yetiştirilen somon balığına oldukça yüksek talep vardır. Bu konuda kamu tarafından gereğinin yapılması en büyük arzumuzdur.

ÜRETİCİ BEKLETİLMEK İSTEMİYOR
Çünkü bazı kamu kurumlarında da izinlerde bekletilme söz konusu. Bunların hepsinin aşılarak mevcut kapasitenin tamamlatılması ilave kapasitelerin de eklenmesi isteğimizdir. Yeni yetiştiricilik alanları için uzun süredir izin bekleyen yatırımcılarımız da vardır. Devletin izinler konusunda kolaylık sağlarken, maddi yönden de teşvik ve destekleri devreye sokması gerekiyor.?