DERELERDE BALIK AVLAMAYA DİKKAT

DERELERDE BALIK AVLAMAYA DİKKAT

Maçka Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Coşkun Kuturoğlu yaz mevsiminin başlamasıyla beraber derelerde avlanan balıklarla ilgili açıklama yaptı

Maçka Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Coşkun Kuturoğlu yaz mevsiminin başlamasıyla beraber derelerde avlanan balıklarla ilgili açıklama yaptı

 Kuturoğlu Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ hakkında bilgi verdi. Buna göre; Tebliğin 11. maddesine göre avlanabilir asgari boy ve günlük avlanabilecek miktar bilgileri belirtilen su ürünlerinden daha küçüklerinin ve belirtilen miktardan fazlasına avlanmaları yasaktır. Derelerimizde doğal olarak yetiştirilen alabalık için (Bütün türler) 25 cm. 3 adet, Sazan 40 cm. 5 adet avlanabilir.

Tebliğin 14. maddesine göre ise iç sularda avcılık yaparken yemlik uzatma ağı dışında her turlu ağın (germe, uzatma, serpme vb.) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır. Bayıltıcı, uyuşturucu, oldurucu kimyasal maddeler, her turlu patlayıcı, öldürücü, bayıltıcı, uyuşturucu, uyutucu, uyarıcı maddeler, karpit, sönmemiş kireç, balık otu ve benzerlerinin amatör avcılıkta kullanımı ve bu malzemelerin av mahallinde bulundurulması yasaktır. Akarsularda her turlu doğal yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır. Sadece yapay yem kullanılarak avcılık yapılabilir. Akarsuların, gollerin ve göletlerin yatakları değiştirilerek bir kısmının kurutulması veya bentleşmesi yöntemi ile avcılık yapılması veya ızgaralarla balık toplanması yasaktır. Özel avlanma izni gereken yerler haricinde, gün içinde av saati sınırlaması yoktur.

Ziraat Mühendisi Kuturoğlu, Meryemana Deresi ve kollarında avlanmanın tamamen yasaklandığını,  Karabina Yaylası mevkiinden başlayıp Altındere Vadisi Milli Parkı sınırından 1 km aşağıya kadar olan kısım, Sevinç Köyü Boğazından başlayıp, Kalaycı Deresi ile birleştiği noktaya kadar olan kısımda ise Avlanmanın kısmen yasaklandığını, Kanuna uymayanlar hakkında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununa göre işlem yapılacağını söyledi.