DEPREME KARŞI BİLİNÇLENDİRECEK

DEPREME KARŞI BİLİNÇLENDİRECEK

DEPREME KARŞI BİLİNÇLENDİRECEK

DEPREME KARŞI BİLİNÇLENDİRECEK

AKUT, Ortahisar Belediyesi´nin desteğiyle Trabzon´daki öğrencileri depreme karşı bilinçlendirecek.

Ortahisar Belediye Meclisi´nin ekim ayının üçüncü meclis oturumuna Meclis başkanvekili Hüseyin Yılmaz başkanlık etti.

ÖĞRENCİLER EĞİTİLECEK
Meclis oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonu´ndan gelen Ortahisar Belediyesi ile Arama Kurtarma Derneği (AKUT) arasında yapılması planlanan ?Afet Bilinçlendirme ve Deprem Bilinçlendirme Ortak Hizmet Projesi? gündem maddesi görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Hasan Yılmaz´ın komisyonun oybirliğiyle kabul ettiği gündem maddesini okumasından sonra meclis üyelerinin konuyla ilgili görüşleri alınarak ilgili madde oybirliğiyle kabul edildi.

16 BİN 500 ÖĞRENCİYE SEMİNER
Yapılacak proje kapsamında Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü´ne bağlı okullarda öğrencilere ve öğretmenlere yönelik olarak afet ve deprem bilinçlendirme seminerleri düzenlenecek. Proje kapsamında ihtiyaç duyulan iki adet dizüstü bilgisayar, iki adet projeksiyon cihazı, iki adet yazacı, seminerler esnasında dağıtılacak olan kitaplar ve acil durum telefonlarının yazılı olduğu buzdolabı yapışkanı için gerekli giderler belediye envanterine kayıt edilmesi şartıyla Ortahisar Belediye bütçesinden karşılanacak.
Milli eğitime bağlı okullarda 16 Bin 500 öğrenci düzenlenecek seminerler ve etkinliklerle depremlere ve afetlere karşı bilinçlendirilecek.