DEMİRYOLU YİNE YOK SÜMELA YATIRIM PLANINDA!

DEMİRYOLU YİNE YOK SÜMELA YATIRIM PLANINDA!

DEMİRYOLU YİNE YOK SÜMELA YATIRIM PLANINDA!

DEMİRYOLU YİNE YOK
SÜMELA YATIRIM PLANINDA!


Trabzon demiryolu konusunda yine hayal kırıklığı yaşadı. Maçka’yı da yakından ilgilendiren proje yatırım planında yer almazken tek teselli Sümela oldu.

2021 Yatırım Programında Trabzon’a yapılacak yatırımlar belli olurken, Trabzon halkının dört gözle beklediği demiryoluna yine onay çıkmadı. Sümela ise yatırım planında yer alarak Maçkalıların yüzünü güldürdü.

TRENYOLU BAŞKA BAHARA MI?
Türkiye’nin 2021 yılı yatırım programı geçtiğimiz hafta içerisinde yayınlanırken, Trabzonluların büyük umut bağladığı, ilçemiz Maçka’yı da yakından ilgilendiren demiryolu projesi yine yok.
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan programda Trabzon’u ilgilendiren birçok madde yer alsa da asıl beklenen yine olmadı ve demiryolu projesine dair herhangi bir yatırım bilgisine rastlanmadı.
Trabzon’a yapılacak yatırım ve aktarılacak payların çoğunluğu Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesi’ne yoğunlaştığı görülürken bunun dışında Trabzon Şehir Hastanesi ve Kanuni Bulvarı projesinin devam edilmesi ve yine bazı yol düzenlemeleri yer aldı.


SÜMELA’YA 2021 BÜTÇESİ 15,5 MİLYON TL.
Yıllardır yapılacağı söylenen birçok proje geliştirilen son olarak Erzincan- Trabzon Demiryolu Projesi olarak gündeme gelen Trabzon’un yıllardır hasretle beklediği demiryolu projesi ise yatırım programlarında açık olarak yer almadı.
Sümela’da devam eden çevre düzenlemesi ve güçlendirme projesine 2017’de 70 Milyon 50 Bin TL bütçeyle başlanırken bugüne kadar 54 Milyon 550 Bin TL harcandı. Bu yıl bitirilecek olan projenin 2021 yılı bütçesi 15 Milyon 500  Bin TL olarak planlandı.